Françoise Beernaert (Sijsele-Damme) gaat voluit voor titel van Miss Wellness Beauty '23!

Ingediend door Stefaan op za, 25/03/2023 - 10:53

Françoise Beernaert (43) uit Sijsele-Damme is één van de finalistes die over enkele weken in hotel Hilton in Antwerpen zal meestrijden voor de titel van Miss Wellness Beauty '23. Ze heeft eigenlijk twee jobs, namelijk dossierbeheerder in AZ Sint Jan in Brugge en sinds enkele jaren ook schoonheidsspecialiste in bijberoep. Haar zaak heet 'Les soins de Françoise'.

"Schoonheidszorg is eigenlijk al van in mijn kinderjaren een droom, maar mijn pa wilde altijd dat ik verder studeerde. Ik heb dan maar gestudeerd voor maatschappelijk werk en maatschappelijke advisering maar schoonheidsspecialiste bleef wel bij me hangen, zelfs eigenlijk al van tiener. Toen stond ik mij al voor de spiegel op te maken en mijn nageltjes te lakken bijvoorbeeld. Ik hou dus echt wel van beauty en fashion en alles wat erbij hoort. Belangrijk is wel om de natuurlijke looks te behouden."

En waarom dan plots meedoen aan deze verkiezing die de ambassadrice zoekt van de schoonheidssector? "Van iemand uit de organisatie kreeg ik via Instagram een uitnodiging. Ik dacht bij mezelf, waarom niet eigenlijk. Ik had immers niks te verliezen. Ik had wel niet gedacht om bij de finalistes te zijn. De eerste ervaringen zijn wel heel leuk. Er is enerzijds een nieuwe wereld voor me open gegaan, zeker dan op het vlak van nieuwe producten en toestellen in onze sector. Een tweede posditieve kant aan de deelname is dat mijn zaak daardoor ook meer naambekendheid krijgt. Mijn instituut komt zo echt nog meer op de kaart in de streek waar ik woon."

Waarom moeten onze lezers naar  'Les soins de Françoise' komen? " In mijn instituut ben je welkom voor alle basisverzorgingen, gaande van pedicure tot lak en gellakken. Ook voor manicure zijn ze bijvoorbeeld bij mij aan het juiste adres. Ook doe ik gelaatsverzorgingen, massages en ontharingen. Dat laatste is nu nog een basisontharing, later wiul ik overstappen op suikerontharing. Ook ben je bij mij welkom voor make-up maar alles zo naturel mogelijk."

En nu finaal naar de verkiezing toe. Wanneer ga je tevreden zijn? "Ik wil echt wel de ambassadrice van de schoonheidssector worden, maar eigenlijk zou ik ook al heel content zijn met de top drie. Ik heb nummer 21 en een collega van mij zei me : Er zit een 1 in , er zit een, 2 in, 2+1=3, 2-1=1, dus top drie is zeker mogelijk met deze cijfercombinatie. Het zou zo mooi zijn om een jaar lang met de top drie op pad te kunnen gaan, liefst natuurlijk met het kroontje op hé."

De reportage werd gehouden in Provinciaal domein 't Blauwhuis in Izegem
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts