Ben Vanhuyse (Roeselare) gaat voor titel Mister Gay Belgium!

Ingediend door Stefaan op wo, 03/08/2022 - 01:00

De 19-jarige Ben Vanhuyse uit Roeselare is één van de finalisten van Mister Gay Belgium '22. Hij is student begeleider/zorgkundige in Kortrijk en zijn vrije tijd gaat grotendeels op als competitiedanser. Wat bracht de klik om deel te nemen aan deze verkiezing?

"Eerst en vooral wil ik melden dat de organisatie mijzelf heeft gecontacteerd om deel te nemen aan de selectieproeven. Ik wist niet direct als het een goed jaar was om nu mee te doen gezien mijn mentaal welzijn toen nog niet goed zat. Ze zagen echter een mister-factor in mij en na een gesprek met de jury kreeg ik plots te horen dat ik één van de 12 finalisten ben."

Wat zijn de eerste reacties van de buitenwereld en medefinalisten? "Deze zijn echt heel goed. Ik heb ondertussen al veel fans, die mij waarderen om mijn gekozen thema maar ook over mijn persoonlijkheid. Er zijn natuurlijk ook iets mindere personen bij die niet zo aan homo's zijn en zelfs haat tonen maar dat is echt een kleine fractie. De meeste betuigen echt hun steun en dat is toch wel tof."

Wat is de boodschap in je campagne? "Dat is het bespreekbaar maken van autisme en het mentaal welzijn. Het tonen dat er hulp is en bestaat omdat ik zelf ook in deze situatie zit. Toen ik de eerste vormen van autisme leerde kennen, wist ik niet direct naar waarheen ik naartoe kon. Ik wist wel van organisaties en natuurlijk ook psychiatrie in een ziekenhuis maar ga nu in mijn campagne nog een stapje verder. Ik zoek nu organisaties die omgaan met homo's, autisme en mentale problemen en wil met hen samenwerken. Daarvoor blijf ik zeker niet alleen in onze Provincie. Zo zat ik al samen met de organisatie VZW Wel Jong in Gent."

Wat is jou ambitie? "Het is een wedstrijd, dus doe je mee om te winnen maar om eerlijk te zijn zou ik me ook al winnaar voelen als ik iets kon bereiken met mijn campagne. De finale gaat trouwens door op 12 november in Theater Elckerlyck in Antwerpen. Je kan nog steeds tickets kopen via mezelf. Jullie lezers kunnen op mij nog stemmen via OutTV of via de instagram-pagina van mezelf en via de link in mijn bio wordt je direct doorgestuurd naar een document om op mij te stemmen. Je kan ook nog altijd pralines of kalenders kopen, maar dat is dan voor mijn eigen campagne."

Op de Batjes in Roeselare kon hij zich aan het grote publiek voorstellen op het Radio 2 poudium bij presentatrice Kim Debrie en ontmoette er ook Belle Perez.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts