Maxine Van Belleghem (2é eredame Miss Wellness Beauty) geniet van het mooie stadspark in Roeselare!

Ingediend door Stefaan op vr, 27/08/2021 - 01:00

Maxine Van Belleghem  uit Geraardsbergen werd onlangs verkozen tot tweede eredame in de verkiezing Miss Wellness Beauty. Eén van haar prijzen was een reportage hier bij mediapartner mandelnieuws.be  Daarvoor kwam ze maandagavond speciaal naar Roeselare en mocht er meteen de groene long van het ST Sebastiaanspark ontdekken.
"Enkele weken geleden werd ik inderdaad verkozen tot tweede eredame", opent Maxine. "Daarmee was ik natuurlijk dolcontent mee. Vooraf had ik het zeker niet verwacht want het was mijn eerste deelname ooit aan dergelijke wedstrijd. Het zal wellicht ook de enigste blijven want ik zie niet direct iets anders dat mij zou liggen als missverkiezing. Bij Miss Wellness Beauty lag dit wel anders want verzorging en make-up is toch wel een passie."

Het was wel een speciale editie? "Toch wel. In november '19 werd ik verkozen tot finaliste in Kortrijk. De organisatie stoomde ons daarna klaar voor de finale in april maar enkele weken voordien ging ons land in lockdown. Dan is het uitgesteld geweest tot eerst november maar de finale is uiteindelijk pas kunnen doorgaan in juli van dit jaar."

Hoe heb je de finale beleefd? "Zenuwachtig was ik niet echt, ook al doordat we een langere periode hadden om er ons op voor te bereiden. De zenuwen hadden dus veeleer plaats gemaakt voor adrenaline. Iedereen was immers blij dat ze eindelijk aan het publiek konden tonen wat ze allemaal geleerd hadden. Het was ook weer leuk om iedereen terug te zien, want ondertussen waren we een hechte vriendengroep geworden in plaats van concurrentes. Dat is trouwens nog altijd het geval. We steunen elkaar keihard en het is altijd plezier als we elkaar zien. Samen met het comité erbij vormen we een toffe bende en dat hebben we een eerste keer al gemerkt toen we in Houffalize een voorbereidingsreis hadden."

Wat was de prijzenpot voor een tweede eredame? "Van onze sponsors kregen we enkele extraatjes zoals een bikini of badpak mogen kiezen, van onze hoofdsponsor krijgen we nog verzorgingsproducten om uit te proberen en kan er deelgenomen worden aan extra cursussen. Daar kan je kijken wat je echt ligt voor je zaak. Verder krijgen we ook uitnodigingen voor elke evenement dat er maar kan zijn. Straks volgt nog de 'Day of Beauty' in Antwerpen en de esteticabeurs. Dat is in februari van volgend jaar. Het zijn dus allemaal extra's naast de algemene prijzen voor de finalistes. Daar zit bijvoorbeeld nog een bon in om te shoppen, laat ons zeggen dat de organisatie ons goed verwende via de sponsors."

Maak nu eens reclame voor je zaak? "Mijn zaak 'Maxine's salon' is  gevestigd in Geraardsbergen. Ik doe vooral make-up en nagelverzorging, maar verder heb ik al pakketjes samengesteld voor huwelijken want ik kan ook hairstyling en kapsels opsteken. Je kan dus op dergelijk moment op één plaats terecht in plaats van apart naar de kapper te gaan en daarna bij een schoonheidsspecialiste. Ook voor feesten ben ik veel gevraagd."
Is dat een fulltime job? "Nee, een bijberoep. Ik heb nu heel toevallig mijn tweede droomjob gevonden na een lange 'stillere' coronaperiode, namelijk stewardess bij Tui Fly. De combinatie is perfect mogelijk gezien de uren bij de vliegtuigmaatschappij al lang op voorhand gekend zijn. Daardoor leer ik niet alleen ons land beter kennen maar feitelijk ook een groot deel van de wereld. Corona was zeker ook voor mij een moeilijke periode maar achteraf is alles wel allemaal goed gekomen."
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts