ROESELARE : Eerste sneltesters voorgesteld door Vlaams Minister Hilde Crevits

ROESELAREIn de Roeselaarse REO Veiling heeft Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) woensdagmorgen het startschot gegeven voor het gebruik van sneltests bij essentiële bedrijven. De Vlaamse regering stelt in een eerste fase 40.000 testen gratis beschikbaar voor 20.000 werknemers van een 50-tal bedrijven in elementaire sectoren zoals de voedingsindustrie, de elektriciteitssector, kernenergie, de havens, de farmaceutische sector en de (petro)chemische sector.
 De testen zullen worden gebruikt voor werknemers in kritische functies die een hoogrisico-contact hadden;In het najaar van 2020 kocht de Vlaamse regering in totaal 4 miljoen sneltesten aan. Daarvan zijn er nu 1,9 miljoen geleverd die onder meer in het onderwijs al ingeschakeld werden. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) kondigde woensdagochtend aan dat ook bedrijven in essentiële sectoren gebruik kunnen maken van die sneltesten. Al zijn daar wel enkele voorwaarden aan verbonden. Even is het voor de REO Veiling in september vorig jaar heel nipt geweest. “Door een coronabesmetting onder het personeel, zaten we toen met een bezetting van amper een derde in de kistenloods. Door een personeelsverschuiving hebben we toen wel een oplossing gevonden, maar we bleven bang dat de boel plots helemaal dicht moest”, zegt Demyttenaere nog.
Tot de cruciale functies die in aanmerking komen voor een sneltest in de veiling, behoren niet alleen de heftruckchauffeur. “Ook een controleur van de lege verpakkingen voor de boeren komt ervoor in aanmerking.” Ondanks de sneltesten blijven alle coronaregels strikt gelden in de veiling.

Eigen fotos en foto maxim 
 

Geschreven door
Mandelnieuws