ROESELARE: Firma Belcroom uitgebrand, twintigtal personeelsleden technisch werkloos!

Bij de firma Belcroom in de Kachtemsestraat in Roeselare is zondagmorgen rond 4 uur een zware brand begonnen. De stadsbesturen van Roeselare en Izegem vraagt hun inwoners om preventief ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. De buurt rond de Kachtemsestraat en de Zwaaikomstraat is afgezet voor het verkeer. Er vielen geen slachtoffers. Het stadsbestuur van Roeselare kondigde zondagmorgen de gemeentelijke fase van het rampenplan af. De brandweer MidWest is massaal ter plaatste en heeft de handen vol met de bluswerken. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zijn geen slachtoffers. 
Een twintigtal mensen is technisch werkloos. “Mijn maag kromp ineen toen ik hier arriveerde en de uitslaande vlammen zag”, zegt zaakvoerder Xavier Deprez. “Ons levenswerk is naar de vaantjes.”

Zondagmorgen werd een brandweerman onwel tijdens de bluswerken.

RAMPENPLAN AFGEKONDIGD 

Burgemeester Kris Declercq kondigde het gemeentelijk rampenplan af.

In de vroege ochtend van zondag 11 oktober 2020 is er een brand bij de firma Belcroom in de Kachtemsestraat in Roeselare ontstaan. De brandweer is ter plaatse en de brand is onder controle en de uitbreiding is voorkomen. De oorzaak is nog ongekend. Er zijn geen slachtoffers.
De gemeentelijke fase van het rampenplan werd deze morgen om 5.30 uur afgekondigd door burgemeester Kris Declercq. Preventief wordt gevraagd om een aantal zaken op te volgen in de omgeving van de zone van de brand: het gaat om de bedrijvenzone in de Kachtemstraat, Graankaai. In deze specifieke zone vragen we om volgende preventieve maatregelen op te volgen, namelijk: ramen en deuren sluiten en de omgeving vermijden. Ga in deze omgeving niet wandelen of fietsen. Mensen die met de wagen op de autostrade Roeselare (brug E403) voorbij komen wordt gevraagd preventief de ventilatie uit te schakelen.

De rook kan aanleiding geven tot klachten door de irritatie van de ogen of luchtwegen. Heb je klachten, neem dan contact met de huisarts van wacht. Deze maatregelen zijn allemaal preventief tot nader onderzoek meer duidelijkheid brengt.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Foto Danny Sagaert en Steven Leenkneght