ROESELARE : Vijf personen naar het ziekenhuis bij zware brand

Een uitslaande brand heeft zondagmorgen iets voor 8 uur in Roeselare een appartement vernield in een woonblok op de sociale woonwijk Biezenhof. Het vuur werd aangestoken, de bewoner werd opgepakt. Twee uur voordien én gisteravond werd in hetzelfde woonblok ook al brand gesticht. Toen bleef de schade beperkt. Bij de jongste brand raakten vijf mensen geïntoxiceerd door de rook. Allen werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Onze correspondent Bert Feys  vroeg meer uitleg aan Brandweerofficier Peter Vangierdegom  : 

"Bij aankomst ging het om een uitslaande brand", aldus Peter Van Gierdegom, brandweerofficier bij de Roeselaarse brandweer. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de schade aan de woning immens is. Ook de bovenliggende woning liep grote schade op. Beide woongedeeltes zijn onbewoonbaar.

Hoe de brand precies ontstaan is, is onduidelijk. De kans is niet onbestaande dat het om brandstichting gaat. De politie moest zaterdagavond ook al tussenkomen in het Biezenhof voor een incident rond de desbetreffende woning. Door de hevige rookontwikkeling werden verschillende bewoners van het Biezenhof bevangen door de rook. "Vijf mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis", aldus Van Gierdegom. Onder andere een oudere man werd uit zijn woning gehaald en overgebracht met de ziekenwagen. Het parket komt ter plaatse om de exacte omstandigheden van de brand te onderzoeken.

Geschreven door
Mandelnieuws