ZONNEBEKE: Gemeentelijke evenementen afgelast tot en met 31 oktober

We kunnen er niet omheen: wereldwijd neemt het aantal besmettingen met het corona-virus toe. Ook in onze regio stellen we een verhoogd aantal besmettingen vast. De Nationale veiligheidsraad nam op 27 juli een aantal bijkomende maatregelen, zoals het verplicht dragen van een mondmasker bij het winkelen en het beperken van onze bubbel tot vijf personen per gezin. Het college van burgemeester en schepenen neemt ook voor Zonnebeke bijkomende maatregelen.
“Zonnebeke is tot nog toe gespaard van grote uitbraken en dat hebben we te danken aan de volgehouden inspanningen van alle bewoners. We willen het ook zo houden! Om die reden hebben we, zoals vele gemeenten, een aantal bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen”, aldus burgemeester Dirk Sioen.

Gemeentelijke evenementen afgelast
“De gemeentelijke diensten hadden een boeiend alternatief en corona-veilig zomerprogramma opgesteld”, licht schepen van toerisme Vanderhaeghen toe. “Ik denk aan PARK, met Film in het Park en Ontbijt in het Park, Passchendaele Kerremesse zonder kermisattracties. Op de veiligheidsraad van 27 juli werd de capaciteit van evenementen gehalveerd en mondmaskers zijn hoe dan ook verplicht. Als gemeente kiezen we ervoor om alle evenementen die door de gemeente ingericht worden, tot en met 31 oktober af te gelasten. Uiteraard is dat geen maatregel die we graag nemen, maar wij willen alles op alles zetten om besmettingshaarden te voorkomen”, aldus nog de schepen.
“Vermits uit alle studies blijkt dat kinderen geen besmettingsgevaar vormen, gaan de speelpleinwerking en alle jeugd- en sportkampen gewoon door“, verzekert schepen van jeugd Koen Meersseman.

Burgemeestersbesluit
In navolging van de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad en de epidemiologische situatie in de regio heeft de burgemeester van Zonnebeke, Dirk Sioen, op 31 juli beslist dat vanaf maandag 3 augustus er een algemene verplichting is om binnen de gemeente steeds een mondmasker bij zich te hebben wanneer men zich op het openbaar domein begeeft. Wanneer je in een drukkere omgeving terecht komt, is het dragen van een mondmasker namelijk sterk aanbevolen.

Het dragen van een mondmasker wordt verplicht vanaf 12 jaar op alle publieke en private parkings, in alle wachtrijen van handelszaken, openbare infrastructuren of evenementen, in publieke ruimtes van alle openbare gebouwen en recyclageparken en op plaatsen waar ouders hun kinderen en jongeren afzetten en/of ophalen voor deelname aan jeugd- en/of sportkampen, buitenschoolse kinderopvang, speelpleinwerking, scholen etc. ongeacht of deze door de gemeente of door een privé-initiatief worden georganiseerd. Bijkomend besliste burgemeester Sioen dat er evenementen waar meer dan 100 personen verwacht worden niet kunnen doorgaan in Zonnebeke.
“We hadden ons deze zomer helemaal anders voorgesteld”, aldus eerste schepen Vandepitte. “Het zag ernaar uit dat al onze evenementen in een aangepaste versie plaats konden vinden. Gelukkig hebben we een groot corona-veilig aanbod met onze prachtige fiets- en wandelroutes langsheen historische plaatsen in onze gemeente, de fotozoektochten en het kasteelpark met het Memorial Museum Passchendaele 1917. Als we nu samen volhouden, dan maken we het voor alle inwoners veilig!”

Geschreven door
Mandelnieuws