ROESELARE: ‘De Andere Batjez’ tijdens de Batjes in de Ardooisesteenweg

Ingediend door Stefaan op do, 25/05/2023 - 20:45

Sinds de heraanleg waait er een nieuwe wind door de Ardooisesteenweg die ook zorgt voor een totaal nieuwe aanpak van de Batjes. De lokale handelaars slaan de handen ineen en pakken op zaterdag 24 en zondag 25 juni uit met ‘De Andere Batjez’. In het begin van de straat creëren we een world food village waar je bij 15 food bard kan proeven van de Griekse keuken, Afghaanse specerijen, Iraanse thee, Chinese gerechten, burgers, kaas en dergelijke. Je zal er ook voor het eerst kunnen kennismaken met Zaag en Zeef, het nieuwe initiatief van Charlotte Deceuninck die tot juni vorig jaar restaurant De Huiskamer runde langs de Sint-Alfonsusstraat.De rest van de straat wordt in een rockabilly kleedje gestopt met zes terrassen, vijf barbiers, een catwalk met burlesque dames, de aanwezigheid van tattooshop Inksane, Dansibo die op de straat komt dansen en ook initiaties geeft, moto’s en oldtimers, een schietkraam, een marktje met vintage kledij, juwelen, petten. 

“We zorgen samen met lokale verenigingen en groepen ook voor een pak muziek”, weet Jean-Marie Claeren. “KAmeleJon gaat hiervoor op zaterdag in zee met Hackpand en zorgt zo voor een hiphop en rap workshop, terwijl ze op zondag een rockabilly dj-set brengen.” “Met Barlaban brengen we muziek aan de kop van de Sint-Hubrechtstraat”, gaat zaakvoerder Frederik Turpyn verder. “Op zaterdag treden de Krottegemband, Melanie Ryan en Oproer er op, op zondag is er een salsahappening.” Aancafé Stad Brugge zijn er op beide dagen ook een reeks optredens van onder andere The Shagadeers, The Memphis Truckdrivers en King’s Cadillac.”
Ook Tuin is terug en brengt op zaterdag 25 juni muziek in vier Krottegemse tuinen. “We verwelkomen hierbij Tcha Limberger die gipsy brengt, de tango en veel meer van Gwen Cresens, de Afrikaanse bard Bao Sissoko en Quétzal Duo”, geeft Laurent Hostekint mee. “De exacte locaties volgen nog.

Meer info vind je eerstdaags op de Facebookpagina van De Andere Steenweg en www.krottegembeweegt.be.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle