ROESELARE: Gouden Ring Show maakt zich opnieuw op voor weekend vol vogelpracht

Ingediend door Stefaan op wo, 23/11/2022 - 09:00

Op 3 en 4 december vindt de 28ste editie plaats van de Gouden Ring Show in de Expo van Roeselare.  In 2020 en 2021 kon de vogeltentoonstelling niet doorgaan door Covid, maar nu kijkt het bestuur met veel vertrouwen uit naar de komst van ruim 6.000 vogels. “Ondanks de tegenslagen door Covid én een brand in onze loods waardoor een groot deel van ons materiaal verloren ging, zijn we er toch in geslaagd om een mooi programma uit te werken”, vertelt voorzitter Marc Laseure.

De derde grootste vogelshow ter wereld. Zo mag de Gouden Ring Show zich nog altijd noemen. “We zijn toe aan de 28ste editie en de voorbije jaren groeiden we uit tot de grootste internationale vogeltentoonstelling van het land”, aldus Marc Laseure. “Elk jaar zakken ruim 300 kwekers af naar de Expo in Roeselare die we omtoveren tot een prachtige vogeltempel. De deelnemers met de mooiste vogels krijgen elk jaar een speciale prijs: een gouden, zilveren of bronzen ring, vandaar ook onze naam De Gouden Ring Show. Op zaterdag en zondag ontvangen we zo’n 5.000 bezoekers. Naast de tentoonstelling is er ruimte voor standhouders, vogelbeurs en zelfs een roofvogelexpositie. Het is positief dat we een breed gamma aan mensen aanspreken: van grote handelaars tot families met kinderen, de liefde voor vogels verbindt heel wat mensen. Dat is ook absoluut een van de doelstellingen van de Gouden Ring Show: mensen verbinden en inspireren om de liefde voor vogels te delen. We zijn trots op wat we met onze 250 medewerkers kunnen verwezenlijken.”

Officiële opening

De Expo van Roeselare zal een hele week in de ban zijn van de Gouden Ring Show. “Op dinsdag starten we met het opbouwen van alle rekken, want op woensdag mogen we alle vogels verwelkomen. Donderdag volgt dan de keuring en op vrijdag volgt de officiële opening van de tentoonstelling. Zaterdag van 9 tot 18 uur en zondag van 9 tot 17 uur staan de deuren open voor het publiek. Zondagavond hebben we de uitreiking van de bronzen, zilveren en gouden ring per sectie en daarna vertrekken de vogels weer naar huis.”

Geschreven door
Mandelnieuws