ROESELARE: Nieuwe 'Omloop der Volkscafés' brengt fietsers langs 11 gezellige kroegen in Roeselare

Ingediend door Stefaan op di, 02/04/2024 - 11:24

In café d’Oude Glorie is een nieuwe fietsroutes langs verschillende, gezellige volkscafés in Roeselare voorgesteld. Deze ‘Omloop der volkscafés’ is 35 kilometer lang, verloopt via het fietsknooppuntennetwerk en werd in een handige folder en fietsstrip gegoten.

De kroegen, praatcafés en brasserieën die aan bod komen zijn: Sanseveria, De Tonne, De Gilde, Torentje, Zilverbergstatie, ’t Roodhuis, D’Oude Glorie, In Den Bassin, KOERSkaffee en de horeca op het Stationsplein. Eén voor één gemoedelijke plekken, waar verhalen vlot over de toog gaan. Ook het nieuwe café van brouwerij Rodenbach dat binnenkort de deuren opent is opgenomen in de folder.

Folder en fietstrip
Naast de folder, waarin je naast de route ook een korte omschrijving van de volkscafés vindt, is er ook een handige fietsstrip waarop de te volgen fietsknooppunten en alle cafés vermeld staan. Zowel de folder als de fietsstrip zijn gratis te verkrijgen in het Toeristisch onthaal van Roeselare op het Polenplein.

Schepen Matthijs Samyn: "Een landelijke fietsroute met onderweg tal van bruine kroegen en praatcafés. Dat zijn de smakelijke ingrediënten van de Omloop der volkscafés.”

Ook als Flandrien
Zoals het een échte koersstad betaamt, legt Roeselare ook de link met de wielersport. Je kan de route immers ook afleggen met een retrokoersfiets. Niet minder dan 20 koersfietsen uit de jaren ’70 en ’80 zijn - inclusief vintage wielertruitjes - in verschillende maten te huur aan het Toeristisch onthaal. Daarmee wordt resoluut gemikt op vriendengroepen of gezelschappen die een unieke, actieve belevenis of teambuilding met de nodige bevoorradingen op het oog hebben. Alle info over de Omloop der volkscafés en 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle