ROESELARE: Op 26 mei wordt Roeselare het epicentrum van de inline skate- en rolschaatswereld

Ingediend door Stefaan op ma, 01/04/2024 - 08:00

Op 26 mei 2024 wordt Roeselare het epicentrum van de inline skate- en rolschaatswereld, want dan brengt de recreatieve inline skate- en rolschaatsclub iSkate het langverwachte "Belgisch Kampioenschap" marathon naar onze stad.

Dit evenement staat niet alleen in het teken van competitie, maar wil vooral een podium bieden aan alle sportievelingen die tijdens de pandemie hun eerste paar inline skates of rolschaatsen aanschaften. Op een prachtig gladde betonnen baan van 1,65 km kunnen deelnemers van alle niveaus zich wagen aan een kwart, halve of volle marathon van 42 km.

Wat dit evenement echt uniek maakt, is de inclusiviteit ervan. Van kinderen van 7 jaar tot senioren van 70 jaar, iedereen is welkom om deel te nemen en hun grenzen te verleggen. Bovendien hebben iSkate en de Roeselaarse sportdienst samen het Start2skeeler pakket samengesteld, waarbij beginners de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de uitdagingen van een marathon. Asap inschrijven voor deze cursus want deze start komende zaterdag.

Maar het avontuur stopt niet bij de Belgische grenzen. Voor degenen die hun horizon willen verbreden, biedt dit evenement de perfecte opstap naar grotere uitdagingen, zoals de wereldmarathon in Berlijn in september. Met slechts twee maanden voorbereiding kunnen deelnemers zich klaarmaken om hun plaats op het wereldtoneel te veroveren.

We nodigen alle inline skate- en rolschaatsliefhebbers, zelfs longboarders, uit om zich aan te sluiten bij dit opwindende evenement en deel uit te maken van een gemeenschap die zich inzet voor sportiviteit, gezondheid en plezier op wieltjes.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op www.iskate.be

Geschreven door
Mandelnieuws