ROESELARE: Zeven winnaars ontvangen een preventie-in-je-wijk-geschenkenpakket

Ingediend door Stefaan op wo, 13/10/2021 - 01:00

Ook dit najaar trokken de Gemeenschapswachten, de preventiedienst van politiezone RIHO en de brandweer van Roeselare er weer op uit naar verschillende Roeselaarse wijken. Op 25 september streken ze op de O.L.V-markt neer en op 9 oktober in de Odiel Defraeyestraat en Beatrijsstraat. Tijdens de preventie-in-je wijk-dagen krijgen burgers de kans om kennis te maken met deze veiligheidsberoepen en kunnen onze veiligheidsdiensten hun aanbod extra in de verf zetten.

De dienst Gemeenschapswachten van Stad Roeselare geven meer uitleg over goede fietssloten terwijl burgers er gratis hun fiets kunnen laten labelen. Een gelabelde fiets is dan ook minder aantrekkelijk voor fietsdieven. Tijdens de actiedag op de O.L.V.-markt lieten 80 burgers hun fiets labelen. Bij de preventiedienst van politiezone RIHO kunnen de burgers terecht voor gratis inbraakpreventieadvies. Voor zo’n 270 huizen in de verschillende wijken was techno- preventief advies (TPA) voorzien. Ten slotte geeft de brandweer advies rond brandpreventie en goed gebruik van de rookmelder.

Tijdens de voorbije acties konden deelnemers een wedstrijdformulier invullen om zo kans te maken op een geschenkpakket. Dit pakket werd samengesteld door de verschillende veiligheidsdiensten en bevat onder andere een rookmelder, kwalitatief fietsslot, goede fietsverlichting en een bon voor fietsonderhoud bij een lokale fietshandelaar. In totaal zijn er zeven winnaars geloot op basis van het wedstrijdformulier. De winnaars komen hun geschenkpakket ophalen in de brandweerpost van Roeselare.

Volgend jaar gaan de veiligheidsdiensten ook weer langs in de Roeselaarse wijken. Via samenleven@roeselare.be kan iedere wijk een bezoekje van het preventie-in-je-wijk-team aanvragen.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Foto Stad Roeselare