INGELMUNSTER: Alana Polfliet debuteerde afgelopen weekend tussen de dames elite in de Ethias Cross!

Ingediend door Stefaan op di, 05/10/2021 - 11:02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 17-jarige Alana Polfliet uit  Ingelmunster is dit jaar een nieuwkomer in het veldritmilieu. Vorig weekend was ze voor het eerst tussen de dames elite actief in de Berencross in Meulebeke. Ze maakte enkele foutjes en kwam daardoor ten val maar toch blijft het haar grote droom om ook op dat niveau te schitteren. 
Tijd om deze jongedame aan het publiek voor te stellen:
"Ik ben de dochter van Franky Polfliet (48)en Sabine Brulez(48) en heb met Dylan één broer. Ik zit nu momenteel op school in Campus college te Izegem. Daar studeer ik in het 6de jaar economie moderne talen. Volgend jaar zou ik heel graag proberen naar de politieschool te gaan.'
Jou hobby's staan volledig in het teken van sport? " Ik ben inderdaad al altijd een heel actief meisje geweest en begon dus ook op mijn 7 jaar aan atletiek bij de (VAD)Vrienden Atletiek Dadizele. Ik was al altijd heel gefascineerd door de wielersport, net als mijn papa trouwens die zelf 3 jaar gekoerst heeft bij Germond Soenens. Mijn broer heeft het ook geprobeerd in de koers maar is gestopt, en heeft dan verder gekozen voor zijn studies. Ik wou ook koersen maar mama was wat bang en heeft het lange tijd een beetje tegen gehouden."

"Ondertussen bleef ik verder groeien en bloeien in de loopsport. Vroeger als klein meisje was ik meer een middenmoot loopster. De voorbije jaren ben ik blijven groeien, en nu loop ik overal mee voor de overwinning. Ik heb dan ook al diverse titels bij elkaar gelopen, en geniet nog steeds van de loopsport bij de (AVI) Atletiek Vereniging Ingelmunster."

"Sedert dit jaar heb ik beslist om het lopen te gaan combineren met de wielersport. Ik ben terecht komen in de ploeg van Koen De Mets (kdm-pack cycling team) in Oostrozebeke. Ik heb deze zomer mijn eerste wedstrijden gereden op de baan. Mijn eerste koers was dan ook geen meevaller, ik maakte een zware valpartij. Ik had wat schrik opgelopen, maar gaf vooral niet op. Mijn 6de en laatste wedstrijd op de baan dit jaar in Hulste, stond ik weer met veel zelfvertrouwen aan de start. Ik reed een hele mooie koers en de laatste km probeerde ik nog weg te rijden. Het werd uiteindelijk een sprint voor de derde plaats en jammer genoeg verloor ik mijn derde plaats nog in de laatste meters voor de finish."

Wat is je doel in de wielersport? 
" Mijn doel is toch echt wel de cyclocross. Ik reed mijn eerste cross te Knesselare, tussen de jongens junioren. Ik had er enorm van genoten, en keek uit naar de eerste echte cross, de Ethias cross te Meulebeke. Het is dan ook een kleine meisjesdroom die uitkwam, mogen starten tussen de elite vrouwen in een cross, waar ik als klein meisje langs de zijkant stond te supporteren. Ik had natuurlijk heel veel stress, en stond met een heel klein hartje aan de start. Het was niet de dag waar ik op gehoopt had. Ik maakte heel veel fouten en ook een paar valpartijen. Het blijft een grote leerschool voor mij, maar ik ben ongelooflijk trots dat ik dit mag meemaken. Ik had natuurlijk de beste supporters bij mij en dat deed heel veel deugd! De volgende weken rij ik de cross in Moerkerke(16/10) en dan is het een beetje week tot week kijken waar ik kan gaan crossen. Ik word nu ook begeleid door Laurens Versteele, waarbij ik specifieke crosstraining krijg. Ik beleef enorm veel plezier op de fiets, en wil het zolang mogelijk blijven combineren met het lopen."

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts - Foto's Jan Huysentruyt