IZEGEM: Jeugdhuis loopt zware schade op bij nachtelijke brand. Parket bevestigt brandstichting!

Het Izegemse jeugdhuis De Tunne liep in de nacht van zaterdag op zondag heel wat schade op door een brand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op het jeugdontmoetingscentrum JOC en enkele burelen van de jeugddienst.
Omstreeks middernacht brak er een brand uit nabij het jeugdhuis De Tunne langs de Krekelstraat in Izegem. De brand ontstond nabij enkele zitbanken en de buitenluifel en sloeg al snel over op het jeugdhuis. 

De brandweer snelde ter plaatse. Op dat ogenblik was de brand in het jeugdhuis al hevig. “De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op het jeugdontmoetingscentrum en de burelen van de jeugddienst. Het jeugdhuis en de opslagruimtes erboven liepen wel ernstige schade op”, aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA) die onmiddellijk ter plaatse kwam. Ook enkele jongeren van het jeugdhuis kwamen kijken wat er precies was gebeurd. Zondagochtend zullen zij waarschijnlijk moeten vaststellen dat de schade aan het jeugdhuis immens is.
“Een echt goed zicht op de schade hebben we nog niet”, klonk het bij ondervoorzitter van de vzw jeugdhuis De Tunne Lander Albrecht. “Activiteiten zijn er de voorbije weken door de coronacrisis niet meer geweest. Om zo zuinig mogelijk te zijn was ook de elektriciteit grotendeels uitgeschakeld. Dit zal ongetwijfeld een zware tegenslag zijn voor onze vzw in een al moeilijk coronajaar. Het gebouw, een opgeknapte schuur, is dan wel eigendom van de stad, de inboedel is van ons.” 

De politie van de zone Riho stelde een perimeter rond de site in. Tom Janssens bevestigt namens het Kortrijkse parket dat de brand is aangestoken. “Een picknicktafel werd in brand gestoken, daarna sloeg het vuur over op het jeugdhuis. De zoektocht naar de dader(s) is ondertussen gestart.” Zondagvoormiddag kwamen enkele jongeren van het jeugdhuis samen kijken wat er precies was gebeurd. Ze moesten vaststellen dat de schade  immens is.
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Bert Feys