LEDEGEM: Sp.a voert actie tijdens Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede

De armoedecijfers in Vlaanderen stijgen jaar na jaar.  Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 2,9% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Ledegem opgroeit in een kansarm gezin.  Sp.a Ledegem voerde daarom zaterdag, op de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, actie om de problematiek van kinderarmoede een gezicht te geven.  “Wij laten geen enkel kind in de kou staan”, aldus Hélène Vanacker.
Veel gezinnen en alleenstaanden hebben het steeds moeilijker om op het einde van de maand rond te komen door de stijgende facturen. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 2,9% van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in Ledegem opgroeit in een kansarm gezin.  Ook de Vlaamse Armoedebarometer kleurt dieprood.  In 286 van de 300 gemeenten is het armoedrisico de voorbije jaren hetzelfde gebleven of gestegen.  “1 op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede.  Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze”, stelde Hélène van sp.a Ledegem. “We voerden op de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, dan ook actie om deze problematiek aan te kaarten.”
Geen kind in de kou.
De actie van sp.a Ledegem omvatte twee zaken.  “We willen de problematiek van kinderarmoede een gezicht geven.  Mensen zullen de kans krijgen om te luisteren naar pakkende getuigenissen van mensen die in armoede leven”, aldus Hélène.  Sp.a Ledegem organiseerde ook een inzamelactie van winterjassen.  “Wij laten geen enkel kind in de kou staan.  Daarom zamelden ze zaterdag winterjassen in zodat de kinderen in onze gemeente een warme winter tegemoet kunnen gaan.  
 

Geschreven door
Mandelnieuws