ROESELARE: Het dierenasiel in Roeselare heeft een woelig jaar achter de rug!

Het dierenasiel in Roeselare heeft net als alle andere asielen een woelig jaar achter de rug. “Het zal ook in 2021 afwachten zijn ”, voorspelt Lien, de coördinator van het asiel. "Veel mensen kochten tijdens de lockdown een hond, wij vrezen dat veel van deze honden in een asiel zullen belanden. We kunnen alleen maar hopen dat mensen zich laten begeleiden wanneer het werkschema terug verandert en met geduld de hond de kans geven om zich aan dit nieuwe ritme aan te passen.”

Het asiel draait in hoofdzaak op de dagelijkse inzet van enkele vaste medewerkers en heel wat vrijwilligers die zich enthousiast inzetten om het de dieren in het asiel zo aangenaam mogelijk te maken. Het asiel is dan ook oprecht dankbaar. De vele wandelaars die zich de voorbije jaren aanmeldden, zitten vol spanning te wachten tot zij ook weer kunnen langskomen in het asiel en samen met een viervoeter kunnen genieten van een deugddoende wandeling.
“We mochten op heel wat steun rekenen. Het asiel is dankbaar voor iedere gift die wordt geschonken; is dit via een schenking of via een donatie in gebruiksmateriaal zoals voeding, krabpalen, kattenbakvulling, enzovoort. Voor ons is ieder gebaar belangrijk. We kunnen de financiële steun goed gebruiken. Als je weet dat het asiel jaarlijks voor 60 000 euro nodig heeft aan medische en dierenartskosten. Een hond verlaat het asiel, gechipt, gevaccineerd en voorzien van een paspoort. Iedere kat wordt gesteriliseerd of gecastreerd, gechipt, gevaccineerd en voorzien van een paspoort. Je kan je dus wel inbeelden dat dit heel wat kosten met zich meebrengt. En dan spreken we nog niet over medicatie, wondverzorging, speciale voedingsintoleranties enzovoort"
Dankzij de  steun van iedereen kunnen jaarlijks meer dan 90 honden en 280 katten een nieuwe thuis vinden. 
 

Geschreven door
Mandelnieuws