ROESELARE: Mondmaskerplicht in winkelstraten valt vanaf zaterdag weg!

Aangezien het aantal nieuwe coronabesmettingen drastisch is gedaald en de vaccinatiegraad in stijgende lijn gaat, schaft het Roeselaarse stadsbestuur vanaf zaterdag 12 juni de mondmaskerplicht in de winkelstraten en op nog enkele andere locaties in het stadscentrum af.
“We zijn op de goeie weg”, zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V). “Maar we blijven voorzichtig en vroegen daarom eerst advies aan het regionaal medisch COVID-team omdat de besmettingscijfers in de ene stad verschillen bij de andere. Daarom zijn deze versoepelingen rond de mondmaskerplicht een logische keuze. Vanaf zaterdag 12 juni is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht in het kernwinkelgebied, op de TRAX-site, op de parkings van winkelketens op de Brugsesteenweg, in de schoolomgevingen en op speelpleinen, tenzij bij evenementen zoals de Batjes.”

Het stadsbestuur benadrukt tegelijk dat, op basis van de federale regels, de mondmaskerplicht wel blijft gelden in heel wat omstandigheden zoals in de winkels, op de wekelijkse dinsdagmarkt, in openbare gebouwen, in de horeca, op de recyclageparken, op het openbaar vervoer, in wachtrijen of op drukke momenten waarbij de afstand niet gegarandeerd kan worden. Bovendien is het in heel West-Vlaanderen nog altijd verplicht een mondmasker op zak te hebben. Meer info op www.roeselare.be/corona.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle