ROESELARE: Samyn Wonen zoekt Roeselaars talent voor ‘Window Art Expo’

Samyn Wonen, de interieurzaak langs de Westlaan die dit jaar z’n 100e verjaardag viert, organiseert sinds het begin van de tweede lockdown, een ‘Window Art Expo’ met kunstenaars die reeds internationale faam genieten. Nu zijn ze op zoek naar Roeselaars talent om deze tijdens januari 2021 een plekje in hun etalage te geven.

“In onze Window Art Expo tonen we creaties van gerenommeerde kunstenaars Nick Ervinck, Jean Miotte, Jean-Michel Folon, Bernar Venet, Ben Vautier, Roger Raveel, Jacques Villeglé, Arman en Henri Matisse. Het gaat steeds om werken die niet te koop zijn”, vertelt zaakvoerder David Phlypo. “De expo is tot onze tevredenheid een gigantisch succes. Naast lovende kritieken van cultuurminnend Roeselare, krijgen we meerdere aanvragen van lokale kunstenaars om even achter ons ‘window kader’ te exposeren. Dat deed ons beslissen om in januari 2021 onze expo gedurende vier weken aan een stuk open te stellen voor Roeselaars talent. We willen hiermee kunstenaars uit groot Roeselare steunen en de kans geven om hun werk gedurende één week in onze expositie te hangen of te plaatsen. Welke werken er straks getoond zullen worden, zal bepaald worden De door een jury samengesteld uit mensen uit de cultuursector, de media en een kunstenaar. Onze burgemeester Kris Declercq zal de jury voorzitten.”

Kunstenaars die in hun werk graag presenteren in de Window Art Expo van Samyn kunnen hun kandidatuur indienen tot en met zondag 13 december. Dit per mail aan david.phlypo@samynwonen.be. “We vragen hen een foto, de afmetingen en een beschrijving van het kunstwerk toe te voegen, net zoals de reden waarom ze graag hun werk in onze expositie tonen”, verduidelijkt David. In de week van 21 december zit de jury vervolgens samen om de vier winnende werken te selecteren. Aansluitend maken we de winnaars bekend die tijdens de eerste vier weken van januari bij ons mogen exposeren.”

Geschreven door
Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle - Foto RV