ROESELARE: Stad Roeselare trapt Batjes af met vuurwerk van de hoop

De Roeselaarse Batjes, de hoogdagen van de handel die dit jaar plaatsvinden van vrijdag 25 tot en met maandag 28 juni, krijgen steeds meer vorm. Opmerkelijkste initiatief is een spetterend ‘vuurwerk van de hoop’, waarmee de Batjes worden afgetrapt. 
Dat vuurwerk zal vanop verschillende locaties in de stad afgevuurd worden. Je hoeft je dus niet te verplaatsen, het vuurwerk zal van overal in Roeselare te zien zijn. Het is dan ook de bedoeling dat iedereen op 25 juni om 23 uur elk voor zijn eigen deur of in de eigen tuin en op voldoende afstand van elkaar geniet van dit kleurrijk spektakel. Nog die avond kun je trouwens extra lang shoppen, waar de Batjes nog altijd omdraaien. Veel winkels zijn die dag extra lang open, tot minimum 20 uur. Op zondag zijn veel winkels trouwens al open vanaf 10 uur.

Dat het Polenplein wordt omgevormd tot belevingsplein en dat de Grote Markt tot en met woensdag 21 juli doorlopend wordt omgevormd tot een groot sfeerterras, Terrazza RSL, kon je eerder al in deze krant lezen. Nieuw is dat je op het Polenplein ook in primeur zal kunnen kennismaken met de KOERSbus, een wielermuseum-op-wielen. Op het Stationsplein zijn de kinderen koning tijdens de Batjes. Terwijl hun ouders op de terrassen genieten van een verpozing na het shoppen, kunnen de kinderen deelnemen aan kinderactiviteiten, zoals een speelcontainer, een alternatieve draaimolen en leuke straatanimatie. Er is begeleiding bij de activiteiten op zaterdag 26 en zondag 27 juni van 13 tot 15 uur en van 16 tot 18 uur.

Door de coronacrisis wordt het Vat van Rodenbach een jaartje uitgesteld. Ook concerten en optredens zijn voorlopig nog niet aan de orde. Maar dat wordt opgevangen door lokale artiesten, horeca-acteurs en straattheater, die zich tijdens de vierdaagse van plein tot plein en van straat tot straat verplaatsen. Voorzichtigheid blijft tot slot geboden. Tijdens de Batjes worden straks dan ook alle nodige maatregelen genomen om alles veilig te laten verlopen zoals verkeersvrije zones, crowd control handhaving, registratie voor het afgebakend Polenplein,

Geschreven door
Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle