ROESELARE : Verhuisservice voor nieuwe inwoners

Ingediend door Jos op wo, 13/10/2021 - 09:02

ROESELARE - De vier woonzorgcentra die onder het zorgbedrijf Motena vallen bieden voortaan een verhuisservice aan. Hiervoor wordt er samengewerkt met de thuiszorgdienst van Kotee. “Het inpakken, vervoeren en uitpakken van de nodige spullen geven vaak veel stress bij de overstap naar het woonzorgcentrum.”
Bert Feys

De vier woonzorgcentra van Motena (Sint-Henricus, Ter Berken, De Waterdam en De Zilverberg) schrijven een nieuw hoofdstuk met de opstart van een verhuisservice voor nieuwe bewoners. “Naast het inpakken, vervoeren en uitpakken van de nodige spullen voorzien we nog een aantal extra diensten naar aanleiding van de komst van een nieuwe bewoner en zijn of haar familie”, zegt bevoegd schepen Bart Wenes (CD&V).

Zo werd er een handig kaartje gemaakt om de familie op de hoogte te brengen van de verhuis en krijgen nieuwe bewoners voortaan een welkomstgeschenk op de kamer en enkele gratis consumpties in de bistro. “Het is belangrijk dat zowel de nieuwe bewoner als de familie zich hier onmiddellijk welkom voelen. De w van woonzorgcentra maakt dan ook plaats voor de w van welkom”, zegt Ann Catteeuw, directeur van woonzorgcentrum Ter Berken. Om die ‘w’ nog extra in de kijker te zetten, werd er gekozen voor een nieuw logo. Dat logo is voortaan aan ieder woonzorgcentrum van Motena in een andere kleur terug te vinden.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Bert Feys