ROESELARE: VIVES studenten brengen kinderen in contact met de landbouw

Ingediend door Stefaan op do, 25/11/2021 - 08:45

Zes studenten agro- en biotechnologie van de hogeschool VIVES te Roeselare brengen de landbouw dichter bij huis voor jonge kinderen. Dit doen ze aan de hand van een speelse en informatieve speeldoos. Op deze manier laten ze de kinderen proeven van deze mooie sector.
Eind vorig jaar kregen de studenten; Jasmine Vande Plassche, Lena Verstraeten, Matthias Bil, Sarah Van Tulden en Yaaron Logghe; de opdracht om een innovatief product te ontwikkelen van VIVES Roeselare. 
“Na lang overleg kwam het idee om een speeldoos te ontwikkelen rond de landbouw. Dit voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Omdat kinderen het vanzelfsprekend vinden dat melk in winkels ligt en de link niet meer leggen naar de koe, vinden we het tijd dat daaraan iets gedaan wordt”, vertelt de groep. De speeldoos “Landbouwkriebels met Kaat en Tuur” bespreekt verschillende aspecten van de landbouw, van akkerbouw tot veeteelt en alles ertussen. 
De studentengroep: “Omdat kinderen het vanzelfsprekend vinden dat melk in winkels ligt en de link niet meer leggen naar de koe, vinden we het tijd dat daaraan iets gedaan wordt.”

“Landbouwkriebels met Kaat en Tuur”
“Landbouwkriebels met Kaat en tuur” is een educatieve speeldoos over de landbouw voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Deze speeldoos bevat vijf verschillende doe-opdrachten over verschillende sectoren. Dit zijn knutselopdrachtjes, spelletjes, het zaaien van eigen plantjes… Iedere opdracht is begeleid met een speelse handleiding die tegelijk ook de kinderen voorzien van begrijpbare informatie over de landbouw. Het materiaal dat nodig is om de opdrachten uit te voeren is voorzien in de speeldoos. Er is materiaal voorzien voor vier kinderen. Wanneer de kinderen alle opdrachten voltooid hebben, behalen ze hun heuse landbouwdiploma. 

Innovatief product
Zaterdag 13 november 2021 werd het eerste verkoopmoment georganiseerd in Brugge. Dit gebeurde op de markt speciaal georganiseerd voor miniondernemingen van studenten. Schepen Pablo Annys van Werken & ondernemen reikte enkele cadeaucheques uit. “Landbouwkriebels met Kaat en Tuur” mocht met trots de cheque ontvangen voor het meest innovatieve product van de markt.

Bestelling en contact
De prijs van de educatieve speeldoos voor vier kinderen bedraagt slechts €25. Deze kan gratis afgehaald worden bij ieder teamlid. Dit in Beernem, Houthulst, Ledegem, Wingene of Zwevegem. Daarnaast is het ook mogelijk om de speeldoos te laten verzending mits betaling van de verzendkosten. Deze bedragen €5,40 naar een afhaalpunt en €6,70 naar een adres. 
“Landbouwkriebels met Kaat en Tuur” is terug te vinden op Facebook en Instagram. Bestel je speeldoos via de Facebookpagina of via mail: jasmine.vandeplassche@student.vives.be
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Foto RV