ROESELARE: Vijftien jaar Robert Half in West-Vlaanderen: trends en evoluties

Ingediend door Stefaan op do, 07/07/2022 - 15:11

In 2007 opende Robert Half haar kantoor in West-Vlaanderen. Anno 2022 telt de marktleider in gespecialiseerde rekrutering zes divisies in Roeselare. Niet alleen het kantoor is sterk gegroeid, ook de West-Vlaamse arbeidsmarkt is geëvolueerd op vijftien jaar tijd. Het HR-beleid
van de bedrijven is enorm geprofessionaliseerd en ze zijn bewuster bezig met zaken als employer branding en talent management. Naast het uitbouwen van een gespecialiseerd HR-beleid hebben ze zich ook meer en meer ingezet op het ontwikkelen van strategieën binnen rekrutering en retentie.

ARDOOIE : Obus gevonden

Ingediend door Jos op do, 07/07/2022 - 15:05

ARDOOIE Bij graafwerken voor de bouw van een carport aan een woning in Ardooie is donderdagnamiddag een obus gevonden. De ontmijningsdienst van het leger Dovo is ingelicht om het projectiel ter vernietiging op te halen.

VARSENARE: Bezoek Hare Majesteit de Koningin aan provincie West-Vlaanderen omtrent mentaal welzijn

Ingediend door Stefaan op do, 07/07/2022 - 13:49

Hare Majesteit de Koningin wordt 50 jaar op 20 januari 2023 en wil van deze gelegenheid gebruikmaken om een positieve boodschap rond mentaal welzijn in ons land uit te dragen. Onder het motto “Samen in beweging voor het mentale welzijn” zal de Koningin tussen juli en december van dit jaar in alle tien provincies van het land en in het Brussels Gewest een wandeltocht (van max. 20km) of fietstocht (van max.

OOSTROZEBEKE: MIDWEST – OLYMPICS: vrijdag 8 juli 2022 van 10 u. tot 15.30 u

Ingediend door Stefaan op do, 07/07/2022 - 13:47

Heel wat gemeenten van de 16 Midwest-gemeenten organiseren tijdens de eerste week van de zomervakantie een sportkamp. Op vrijdag 8 juli kunnen de gemeenten deelnemen aan de Midwest-Olympics. 
Er worden battles georganiseerd tussen de verschillende gemeenten.  Alle deelnemende gemeenten krijgen op voorhand de proeven doorgestuurd zodat deze kunnen ingeoefend worden tijdens het sportkamp. 

IZEGEM: Twee nieuwe N-VA-dames in de Izegemse politiek

Ingediend door Stefaan op do, 07/07/2022 - 13:32

Veerle Vandamme (44) vervangt vanaf september Lothar Feys als N-VA-gemeenteraadslid. Veerle is gehuwd met Andy Verhelst en is mama van drie tieners. Beroepshalve is ze leerkracht bij VISO in Roeselare. Veerle is sedert 2006 actief in N-VA Izegem en was er reeds afdelingssecretaris en afdelingsvoorzitter. Ze kandideerde reeds meermaals op de Izegemse N-VA-lijst en wordt nu actief als gemeenteraadslid.

LICHTERVELDE :Plafond gemeenteraadszaal stort in, luttele minuten na vergadering: “We hebben heel veel geluk gehad. 

Ingediend door Jos op do, 07/07/2022 - 11:01

LICHTERVELDE Burgemeester Ria Beeuwsaert-Pattyn en een zestal medewerkers zijn ternauwernood aan een drama ontsnapt. Net na afloop van een vergadering in de gemeenteraadszaal kwam het valse plafond van de zaal woensdag volledig naar beneden. De schade is groot, maar als bij wonder vielen er geen slachtoffers. “We hebben geluk gehad”, aldus de burgemeester.

HOOGLEDE: Ook in augustus kunnen studenten in Hooglede opnieuw terecht in de kerk om te studeren.

Ingediend door Stefaan op do, 07/07/2022 - 09:00

Ook in augustus kunnen studenten in Hooglede opnieuw terecht in de kerk om te studeren. We merkten in de afgelopen blokperiode dat studenten de weg naar de kerk vlot vonden. Met een totaal van 36 unieke studenten noteerden we zelfs de drukste blokperiode tot op heden in Hooglede.

WEER 07/07/2022: Thermisch dipje

Ingediend door Ward op do, 07/07/2022 - 06:00

Goeiemorgen!

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt tot betrokken met kans op wat gedruppel of enkele buitjes. Na de middag wordt het stilaan droog met later ook enkele opklaringen. De wind waait goed door met rukwinden tot 50 km/u. Het wordt max. 18-20°C.

Vanavond en vannacht wordt het lichtbewolkt tot helder met later kans op nevel. De wind zwakt af. Het koelt af naar 7-15°C.

ROESELARE: Jef Bogaert publiceert “Ratte Vyncke en zijn wereld”

Ingediend door Stefaan op wo, 06/07/2022 - 19:00

Het Lievens-Vynckefonds feliciteert auteur Jef Bogaert met de publicatie van “Ratte Vyncke en zijn wereld”. In dit opmerkelijk opus beschrijft hij de innemende persoonlijkheid en historische figuur van Amaat Vyncke, oudleerling van het Klein Seminarie, vriend van Gezelle en Rodenbach, zoeaaf, ontdekkingsreiziger en missionaris...

VEURNE : Zware brand

Ingediend door Jos op wo, 06/07/2022 - 14:04

In Beauvoorde heeft een felle brand gewoed op een hoeve. Daar is ook een vakantiekamp aan de gang, alle kinderen zijn geëvacueerd. De brand is intussen onder controle, weet de brandweerzone Westhoek. Er wordt wel aangeraden ramen en deuren te sluiten.