BLANKENBERGE/GULLEGEM: Geen carnavalstoet!

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:51

Net als vele andere carnavalssteden schrapt ook Menen de carnavalsstoet op zondag 13 maart. Corona gooit ook dit jaar roet in het eten. Ook de carnavalsstoet in Gullegem gaat niet door zoals gepland. Het wordt uitgesteld naar 1 mei. Blankenberge en Knokke-Heist wachten het Overlegcomité van morgen af om een beslissing te nemen. Voor hen zal vooral de beslissing voor de horeca de knoop doorhakken.

WEVELGEM: Zara Rutherford landt veilig!

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:48

De jongste vrouw ooit die een solovlucht rond de wereld maakte. Dat is het record dat de 19-jarige Zara Rutherford uit Sint-Genesius-Rode gehaald heeft, nu ze donderdagmiddag na vijf maanden – en begeleid door een stuntteam – weer geland is in Wevelgem. Ze vloog over 52 landen, van Groenland naar Amerika, Siberië, Japan, en zo terug naar Europa. De belangstelling was groot voor de landing.

ROESELARE: Koornstraat tijdelijk doodlopend door wegenwerken

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:38

De Koornstraat in Roeselare wordt vanaf volgende maand tijdelijk eventjes een doodlopende straat. Die ingreep komt er in het kader van de heraanleg van de Spanjestraat. Vanaf februari wordt de Spanjestraat opgebroken tussen de Mandellaan en de Koornstraat en ook het kruispunt wordt afgezet. Je zal tot aan de Spanjestraat kunnen rijden en op het einde draaien.

ROESELARE: JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:36

Het Jeugd Muziekatelier (JMA) organiseert op woensdag 9 februari een Rodenbachconcert voor het brede publiek. Dit om 19 uur in zaal Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Ze zullen er de figuur van Albrecht Rodenbach toelichten en leerlingen en leraars brengen er muziek uit zijn tijd. Dit op fluit, gitaar, klarinet, saxofoon en viool.

ROESELARE: Stad gaat strijd aan tegen zwerfvuil, vooral De Munt wordt onder de loep genomen!

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:34

Stad Roeselare wil komaf maken met zwerfvuil gelinkt aan afhaalmaaltijden. Na klachten van zowel burgers als de afvalophalers zelf stapt de stad mee in het project ‘On the Go’. Vanaf volgende week wordt alle zwerfvuil op en rond De Munt letterlijk onder de loep genomen. Die analyse moet vervolgens leiden tot initiatieven die zich richten op zowel de handelaars als de burgers.

ALGEMEEN: Politie start morgen dertiende editie van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur!

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:24

Vrijdag om 18 uur wordt het startschot gegeven van de dertiende editie van het ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Tot en met maandag 24 januari om 6 uur zal de federale wegpolitie samen met 145 lokale politiezones alcoholcontroles houden op alle wegen en autosnelwegen in het land. Doel van de actie is weggebruikers sensibiliseren rond de gevaren van alcohol achter het stuur.

VEURNE: Wagen knalt op stilstaande vrachtwagen

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:21

Een Fransman die al 16 jaar in Houtem woont met zijn Belgische vrouw Nadège, was donderdagmorgen onderweg naar zijn werk in Malo-les-Bains bij Duinkerke.  Even ervoor had hij zijn vier jonge kinderen afgezet bij de crèche toen hij een vreselijke ongeval beleefde op de E40 in Adinkerke. Bij het uitwijken naar het rechterrijvak had hij de stilstaande file niet gezien waardoor hij knalde op een vrachtwagen.

HARELBEKE: 13 bewoners geëvacueerd

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:16

Voor de tweede keer in evenveel weken zijn de 13 bewoners van een gloednieuw appartementsgebouw in Harelbeke geëvacueerd. Aanleiding waren opnieuw luide knallen en scheuren in het pleisterwerk. De geëvacueerde bewoners konden in frituur Benny wat verderop terecht.  Het is nu wachten op het oordeel van een architect en stabiliteitsingenieur. 

ROESELARE : Scholen kreunen onder besmettingen

Ingediend door Jos op do, 20/01/2022 - 17:04

ROESELARE Het aantal coronabesmettingen stijgt in het Roeselaars secundair onderwijs zienderogen. Binnen de katholieke scholengroep Sint-Michiel zijn er verschillende scholen waar tal van klassen afstandsonderwijs volgen. In het MSKA, de middelbare school van het gemeenschapsonderwijs, wordt overwogen om volledig over te schakelen naar afstandsonderwijs.

MEULEBEKE : Burgemeester in opspraak

Ingediend door Jos op do, 20/01/2022 - 16:28

MEULEBEKE De Meulebeekse CD&V-burgemeester Dirk Verwilst zou volgens een vernietigend rapport van Audit Vlaanderen mogelijk zijn voorkennis en functie gebruikt hebben om een van zijn vastgoedprojecten in eigen gemeente in waarde te doen stijgen. Dat is één van de bevindingen uit een forensisch onderzoek. Daaruit blijkt dat er nog meer mogelijke gevallen van belangenvermenging zijn.

HOOGLEDE : Toekomst van de kerken worden in vraag gesteld

Ingediend door Jos op do, 20/01/2022 - 16:04

HOOGLEDE Het kerkbestuur en het gemeentebestuur denken na over mogelijke extra invullingen voor de vier kerken in Hooglede, Sleihage, Sint-Jozef De Geite en Gits. Ook over nevenbestemmingen voor de kapel van de kloosterzusters in Gits wordt nagedacht. In de vier kerken staat in februari een info-en overlegavond gepland.

( foto: Jos )