ROESELARE: Chrtistoff topt affiche Lions BAD festival 2021

De affiche van Lions BAD Festival 2021 - Bubbel Editie is klaar. Door corona kan het belevingsfestival voor mensen met een beperking en hun begeleiders op donderdag 29 april opnieuw niet in Expo Roeselare neerstrijken. Daarom wordt er een digitale muzikale shownamiddag opgezet. Dat Jan De Smet, die we kennen van onder meer De Nieuwe Snaar, een meezingmoment opzet was al bekend.

LEDEGEM: Jonas De Praetere sterft veertien dagen na zijn huwelijk aan genetische kwaadaardige tumor

Jonas De Praetere verloor donderdag de strijd tegen een genetische, kwaadaardige tumor. De 25-jarige Ledegemnaar stapte veertien dagen geleden nog in het huwelijksbootje met zijn geliefde Nina Zawadzki (25). “Jonas heeft er nog alles aan gedaan om van onze trouwdag iets heel moois te maken.” 

HOUTHULST: Tim Declercq pakt de kop in de Container Cup

Als wielrenner rijdt Tim Declercq (links op de foto) altijd als knecht, maar in De Container Cup mocht de prof van Deceuninck-Quick-Step het voor het eerst als kopman proberen. En Declercq greep die kans met beide handen. Hij deed twee seconden sneller dan korfballer Jarni Amorgaste en is de nieuwe leider. “Machtig”, vindt hij dat. “Voor één keer dat ik eens aan de leiding staat.

GULLEGEM: Gullegem Koerse blijft op 1 juni

De organisatoren van Gullegem Koerse hebben beslist hun wedstrijd dan toch plaats te laten hebben op dinsdag 1 juni.  Vraag is nu in welke vorm Gullegem Koerse kan georganiseerd worden.De traditionele grote VIP-tent aan de finish komt er sowieso niet. De startsite wordt ondergebracht aan het kerkplein gezien die ruimte vrij is omdat er geen kermisattracties zullen staan. Met de ploegen Deceuninck-Quick.Step en Lotto Soudal is er al een overeenkomst maar er zullen nog wel andere teams, zoals de veldritploeg Bingoal-Pauwels Sauzen en individuele toppers naar Gullegem afzakken. De organisatie gaat op zoek naar een opvolger voor Yves Lampaert, die de editie van 2019 won.

BRUGGE: Organisatie WK wielrennen zoekt 2000 vrijwilligers per dag!

Jens Keukeleire is officieel door de stad Brugge aangeduid als WK-ambassadeur om Brugge te vertegenwoordigen in de aanloop naar het WK Wielrennen, waarvan de tijdritten van 19 tot en met 22 september Brugge als aankomstplaats hebben.  Om van dit WK een grandioos feest te maken in de stad en de regio is de organisatie samen met Stad Brugge op zoek naar 2.000 vrijwilligers per dag.