AVELGEM: Cirque Magique lost namen, kiest voor een All-female mainstage & 5 stagehosts.

Ingediend door Stefaan op do, 25/05/2023 - 21:58

Voor de achtste editie van het belevingsfestival Cirque Magique strijkt de karavaan opnieuw neer aan het prachtige domein van het Kasteel van Bossuit in Avelgem, op een 10-tal minuten van Kortrijk. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus vormt het kasteeldomein het decor voor een 3-daags festival gevuld met magie, spektakel en heel veel goeie beats.

Het grootste nieuws is de “ALL FEMALE MAIN STAGE” op zaterdag, én de nieuwe samenwerking met 5 sterke muzikale partners als stagehost. 

“Als festival zoeken we elk jaar naar elementen die onze bezoekers kunnen verrassen. Onze randanimatie en beleving waren altijd onze absolute sterktes en daar blijven we hoog op inzetten”, legt Tijs Vandenbroucke - organisator - uit. Na een verhuis van Ledegem naar Avelgem (jammer genoeg op een moeilijk moment door Covid) werd ook de locatie een absolute troef. “Klopt. Verhuizen was geen makkelijke beslissing, maar de prachtige kasteelsite in Avelgem heeft zoveel te bieden en sluit aan bij de essentie van Cirque Magique. Mensen samenbrengen, even onderdompelen in een nieuwe wereld... kortom een escape from reality.” 

Dit jaar kiest Cirque Magique dus voor een female-only main stage op zaterdag, een unicum voor een Belgisch festival van deze grootte. Tijs: “Daar zijn we erg trots op! Er is tegenwoordig erg veel vrouwelijk talent, en een all-female line-up voelt voor ons heel erg natuurlijk aan. We doen elk jaar ons best om balans te vinden in onze line-up. Toch doet het deugd een extra inspanning te doen: vrouwen worden in de elektronische muziek nog altijd minder serieus genomen, zelfs met toppers zoals Charlotte De Witte - die trouwens in 2017 al op Cirque Magique speelde.” 

“Met onder andere MAGDALENA (trouwens de zus van DJ Solomun), ELIF, ANII en nog een absolute headliner - die we omwille van exclusiviteit nog niet mogen aankondigen - zetten we een hele sterke line-up neer. Laat dat vooral geen afbreuk doen aan de andere dagen en podia, want ook daar ontzettend veel Belgisch en internationaal talent zoals Luke Slater, Tommy Four Seven, The Advent, DJ Ghost, Maxim Lany, ... 

Ook nieuw is de aankondiging van 5 stagehosts, partners van over heel België die al hun strepen hebben verdiend als het aankomt op muzikale concepten. 

“We hebben een bepaald DNA waar we altijd aan zullen vasthouden. De link met zowel House, Techno als Retro zit diep- geworteld. Maar we willen ook mee evolueren met onze bezoekers”, zegt de organisator. “CHERRY MOON en AGE OF LOVE zijn twee ontzettend sterke Belgische retro-concepten die op vrijdag de sound bepalen, elk met een eigen stage. Op zondag hebben we met KOZZMOZZ één van de langst lopende techno concepten in België als stagehost voor onze main stage. Op die dag neemt THE DANSANT de 2nd stage over met hun ondertussen gekende sound en een 100% Belgische line-up. HARD HARDER HARDST, het succesvolle hard-techno concept van Club Vaag in Antwerpen, zorgt voor een stevige ravesound op ons tweede podium op zaterdag.”
CIRQUE MAGIQUE 2023 FULL LINE-UP OVERVIEW 

FRIDAY 11 AUG

MAIN STAGE
CHERRY MOON 

CJ BOLLAND
DIMITRI COOMAN
DJ GHOST
FILTERHEADZ
FRANKY KLOECK
STEVE COP
YOURI PARKER 

FOREST STAGE:
AGE OF LOVE 

JAYDEE
DJ GEORGE
MICHAEL FORZZA
MR. SAM
PHI PHI
RED D

SATURDAY 12 AUG

MAIN STAGE
CIRQUE MAGIQUE 

SURPRISE HEADLINER, tba
MAGDALENA
ANII
ELIF
EMJIE
SHEHERAZADE 

FOREST STAGE
HARD HARDER HARDST 

DON WOEZIK
OBSQR
RPTR
MYU:SA
DXPE
VOLUNT BARBATI 

 

SUNDAY 13 AUG

MAIN STAGE
KOZZMOZZ 

HADONE
LUKE SLATER
THE ADVENT
TOMMY FOUR SEVEN
SPACID
DELIVERY GUY 

FOREST STAGE
THE DANSANT 

MAXIM LANY
AMARE
BRÖDER
CASPAR & DON CABRON
STEVE SLIGHT 
TOM DE WITTE 

Voor elk podium zijn er nog slots beschikbaar voor onze Cirque Magique DJ contest. DJ’s kunnen via vi.be een mix doorsturen. De winnaars krijgen een opwarmslot op een van onze podia.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Foto RV