HOOGLEDE: Lady Chayenne gaat voor het kroontje van Miss Travestie West-Vlaanderen '23!

Ingediend door Stefaan op do, 23/03/2023 - 18:13

Op zaterdag 1 april gaat in domein De Vossenberg in Hooglede de finale van Miss Travestie West-Vlaanderen door. Eén van de 4 finalistes is de 25 jarige Christof uit Oudenaarde. Hij werkt in de ouderenzorg, meer bepaalt bij mensen  met dementie. Samen met zijn man heeft hij ook twee pleegkinderen. 

Hoe ben je eigenlijk in het travestiewereldje terecht gekomen? "Van kleinsaf interesseerde de glitter en glamour mij wel, pluimen, hoge hakken en al de rest die erbij hoort. Voor we kinderen hadden stond ik al drie jaar bijna wekelijks op het podium tot de twee kinderen erbij kwamen in ons leven. Nu ons leven iets stabieler is, heb ik terug beslist om de pluimen en de hakken terug van onder het stof te halen en opnieuw te beginnen."

Maar hoe begin je daar eigenlijk aan? "Ho, ergens in 2015 was er een familiefeestje waarbij er show queens optraden. Achteraf geraakte ik met hun aan de babbel en die overtuigden mij om er ook mee te starten. Het was een stap in een volledig nieuwe wereld want ik had totaal nog geen contacten met ontwerpers en pruikenmakers. Uiteindelijk hebben die travesties mij dan eens meegenomen naar een show en direct moest ik een vijftal solonummers opvoeren. Hun enige vraag naar mij toe was dat het in orde was. Ze hebben me wel geholpen bij de keuze van de kostuums en de pruiken. Meteen heb ik op dat moment uit de comfortzone gestapt en er gewoon aan begonnen. Zo ben ik eigenlijk in dat wereldje gerold en in een korte periode eigenlijk uitgegroeid in een redelijk actieve carrière waarbij ik toen bijna wekelijks op pad was. Dat was hoofdzakelijk solo maar feitelijk was ik aangesloten bij Madame Zaza-projects. Met hun ging ik regelmatig mee op show, soms tot twee shows per weekend, telkens als Lady Chayenne."

Wanneer ben je dan op het idee gekomen om terug op het podium te staan? "Eigenlijk was ik gewoon van plan om nog eens in het kader van 'de Warmste Week' nog eens iets te organiseren omdat we met onze pleegkinderen toch wel in aanraking kwamen met het milieu rond kansarmoede. Toen echter het aanbod kwam om aan de verkiezing 'Miss Travestie West-Vlaanderen deel te nemen, heb ik aanvankelijk de boot afgehouden. Ik had immers ook niks meer, geen pruiken meer en geen kledij meer. Uiteindelijk was het mijn man die me overtuigde om nog eens deel te nemen aan dergelijke verkiezing. Zo kon ik nog eens iets van mezelf doen zonder het gezin. Ik moet zeggen dat het me echt deugd gedaan heeft."

FINALE

Volgende week zaterdag is de finale. Hoe stressvol wordt de periode? "Nu begint het eigenlijk af te zwakken. Ik ben eigenlijk met alles klaar. Alle kostuums zijn ok, de pruiken en juwelen liggen klaar en ook de acts zitten volledig in elkaar. Het zal dus nog een goeie week rustig afwachten zijn, alhoewel die nog vol staat met repetities en dergelijke, maar het is in totaliteit kalmer. De afgelopen twee weken waren wel hectischer. Ik ben nu wel klaar om het podium te bestormen."

Je kent de andere finalistes. Hoe sterk is de tegenstand? "Toch wel goed sterk. Ik ken ze vanop podium en weet wat ze in hun mars hebben maar natuurlijk niet wat ze nu gaan brengen om de jury te overtuigen, maar iedereen zal zijn uiterste best doen om het kroontje te bemachtigen. Details zullen die avond beslissen over winst of verlies."

Gaan je voluit voor de winst? "Ja, maar ik gun het wel iedereen. Zelf zou ik heel graag de publieksprijs winnen, dat zou voor mij de mooiste titel zijn maar wil natuurlijk ook het kroontje mee naar huis nemen. Wie weet is dit dan de start van een nieuwe mooie carrière. Voorlopig is de agenda nog niet zo druk, maar ik weet dat organisatoren mij zeker terug zullen contacteren vanaf wanneer ik terug 'echt' start. Het gaat wel niet meer zoals vroeger zijn met toen soms 3 shows op een weekend. Ik heb nu ondertussen kindjes en alles moet combineerbaar blijven met mijn werk ook."

DANKWOORD

Wil je niog iets kwxijt net voor de finale? "Toch wel. Ik wil in de eerste plaats nu al mijn supporters bedanken voor hun aanwezigheid die avond. Ik denk dat ik nu al aan zo'n 75 verkochte tickets zit, een grote achterban zal mij dus steunen. Vooraf had ik gerekend op ongeveer de helft maar familie, vrienden, ex-collega's, ze willen er allemaal bijzijn. Het wordt een heel leuke avond dus." 
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts