ROESELAARSE BATJES

Ingediend door Jos op vr, 24/06/2022 - 10:26

Roeselare maakt zich op voor de 90ste Batjes die van vrijdag 24 tot en met maandag 27 juni het centrum van de stad inpalmen. De commerciële hoogdagen gaan ook gepaard met enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. Welke impact hebben de Batjes op het verkeer en het parkeren in de binnenstad?
Parkeren op de Grote Markt en het Polenplein kan nu al niet meer. Het parkeerverbod blijft er gelden tot en met dinsdag 28 juni om 4 uur. Bovendien is de omgeving van de Grote Markt, naar aanleiding van het Vat van Rodenbach, vanaf vrijdag 24 juni om 19 uur tot en met zaterdag 25 juni om 01.30 uur verkeersvrij. Verkeer komende van de Noordstraat moet verplicht rechtsaf richting Manestraat. Verkeer vanuit de Sint-Michielsstraat moet daarentegen verplicht rechtsaf richting Zuidstraat.

Vanaf zaterdag 25 juni om 10 uur tot en met zondag 26 juni om middernacht is de batjeszone verkeersvrij. Er geldt eveneens een parkeerverbod. De Gasstraat, tussen de inrit van de parking van de Cityscoop en de bushaven inclusief kortparkeerzone Stationsplein, blijft op maandag afgesloten van 8 uur tot 24 uur. Dit naar aanleiding van Roeselswing en Radio 2 Bene Bene met optredens van onder meer Laura Lynn, Lisa Del Bo, Gene Thomas, … en en het acrobatisch vuurspektakel dat de Batjes afsluit.

De Centrumparking De Munt, De Wallenparking, Ooststraat-Station en de Moermanparking blijven tijdens de Batjes wel bereikbaar. Op zaterdag en zondag kan je er zelfs 4 uur lang parkeren voor 1 euro. Meer op https://www.batjes.be.

Geschreven door
Mandelnieuws