Valentine Besard wil via 'Miss Grace Benelux' doorgroeien in de modellenwereld!

Ingediend door Stefaan op za, 18/06/2022 - 12:55

De 16-jarige Valentine Besard is woonachtig in Gullegem en is de jongste finaliste bij Miss Grace Benelux. "Ik ben student en leerlinge in Spes nostra Heule en volg daar de studie : Office-management en communicatie. In deze richting leer ik 5 talen, boekhouding en informatica. Mijn hobby’s zijn dansen en turnen en ik heb een konijntje, wat ik toch wel mijn kindje kan noemen."

Hoe ben je in dit wereldje terecht gekomen? "Toen ik 5 was droomde ik al van de modellenwereld. Het is een wereld waar ambitie hebben cruciaal is en waar je veel inzettingsvermogen voor nodig hebt. Ik deed mijn eerste fotoshoot toen ik 11 was, heb mij ingeschreven in een modellenbureau en leerde alle tips and tricks about modeling. Ook mijn mama deed mee aan “miss Belgium Globe” , dus de appel valt niet ver van de boom."

Wat zijn je eerste ervaringen? "Zoals ik al eerder vermeldde zijn mijn eerste ervaringen fotoshoots. Ik vond dit super leuk toen ik klein was en het was een manier om mij uit te leven als kleine meid, nu nog steeds trouwens. Voor de camera staan is iets wat ik enorm tof vind. Ik kan zowel frustraties als blijdschap, verdriet uiten op mijn manier. Daarom heb ik het altijd zo leuk gevonden."

Wat is de ambitie? "Mijn ambitie is om de beste versie van mezelf te worden. Natuurlijk is dit heel makkelijk gezegd maar dit is toch wel mijn streefdoel. Ook nog beter worden in mijn modellenwerk is een must. Ik doe het extreem graag en wil hier ook graag mee verder gaan."

Wanneer zal je echt tevreden zijn? "Ik zal pas echt tevreden zijn als ik weet dat ik alles uit mezelf heb kunnen halen wat kon en dat ik besef dat ik alles heb gegeven in dit avontuur en echt mijn progressie kan zien."

Hebben jullie ook een goed doel of welke acties doe je hiervoor? "Ik steun 'Think Pink'. Ik doe dit aan de hand van snoepzakjes te verkopen met enkel roze snoepjes en de volledige opbrengst gaat naar deze organisatie. Deze verkoop ik in 't stokbroodje op Heule plaats. Je kan ook mij een berichtje sturen via mijn Instagram. Ook steunen wij als organisatie “awel” omdat wij het belangrijk vinden dat iedere jongere moet kunnen praten tegen iemand om de struggles even los te laten."

Hoe kunnen de lezers jou helpen in de strijd om het kroontje? "Je kan mij helpen door mijn campagnefoto te liken op mijn Instagram en vooral mijn avontuur te volgen. Ik ben heel dankbaar voor alle support van vele mensen! Ik wil ook even zeggen dat “haat” krijgen heel normaal is in deze wereld. Ook ik kreeg zeker al haat de afgelopen weken. Op school, online,… maar blijven doorgaan is de boodschap, keep your head high no matter what !!"

 

 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts