Miss Grace Benelux Valentine Bessard geniet volop van 'haar' periode!

Ingediend door Stefaan op za, 12/11/2022 - 12:35

Op zaterdag 17 september werd de Gullegemse Valentine Besard verkozen tot Miss Grace Benelux. Valentine was dit jaar de jongste finaliste. Ze volgt het zesde jaar Office Management en Communicatie in Spes Nostra in Heule. In haar vrije tijd danst ze bij Pirouette in Wevelgem. Vrijdag stond ze voor de lens van onze hoofdredacteur Stefaan Bogaerts.
"De voorbije weken waren echt hectisch voor mij. In die periode deed ik enorm veel foto- en videoshoots, echt een fantastische periode in mijn leven die ik niet snel meer ga vergeten. Verder mocht ik ook op enkele belangrijke events aanwezig zijn, wat natuurlijk supertof is als Miss. Ik zat dus eventjes in een rollercoaster met soms ook emoties."

Had je verwacht om ooit Miss Grace Benelux te worden? "Nee, in het begin totaal niet. Ik wist wel dat ik een sterke kandidate was omdat ik al ervaring had in de modellenwereld, maar ik besefte wel dat er communicatief nog wat werk aan de winkel was. Daar ben ik nu ondertussen ook al sterk in gegroeid tijdens mijn campagne, maar eerlijk had ik nooit gedacht om zo ver te geraken en de organisatie ben ik daarvoor heel dankbaar."

Wat staat er de komende weken en maanden nog op de planning? "Eigenlijk wil ik in deze periode vooral genieten maar ondertussen starten we ook al de campagne '23 op. Er komen pre- en castings aan en daarbij ga ik alle nieuwe meisjes ontmoeten. Het wordt een super leuk jaar en ik raad iedereen gewoon aan om in te schrijven. Als je ooit hebt gedroomd om deel te nemen aan een eerlijke Missverkiezing, dan is het nu een uniek moment om in te schrijven voor de volgende editie."

Is Miss België nu je volgende droom? "Van kleinsaf is het wel een droom van mij om daaraan deel te nemen. De tijd zal hierbij raad brengen maar eigenlijk wil ik supergraag ons land Internationaal gaan vertegenwoordigen. Maar eerst ga ik zeker nog volop genieten van de resterende periode als  Miss Grace Benelux."

Motiveer eens een meisje die nu nog twijfelt om aan jullie verkiezing deel te nemen? "Voor 90% van de meisjes is het toch wel eens hun droom om in de spotlights te staan en je eigen moment te hebben. Bij ons is dit de volledige werkelijkheid. Ieder meisje krijgt de kans om haar capasiteiten te tonen en enkel schoonheid telt hier niet. Bij Miss Grace Benelux moet het totaalplaatje kloppen."

Wat is jou hoogtepunt tot op heden? "Natuurlijk de finale maar dat was het voor elke finaliste. Het was een fantastische ervaring om met elk meisje op het podium te staan die je in de campagne beter hebt leren kennen. Zelf vond ik ook de teambuilding echt een hoogtepunt. Daar hebben we echt elkaar beter leren kennen zodat we nu wel mogen spreken van 'vriendinnen voor het leven'. Dat is nog een reden om aan onze verkiezing deel te nemen."

Inschrijven kan nog via miss.grace.benelux@gmail.com   of via het inschrijvingsformulier op https://www.missgracebenelux.com/inschrijven-22

Voor deze shoot trokken we naar domein Wallemote in Izegem. 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts