IEPER: Kyra Masson wil tegen volgende zomer met een eerste single uitpakken!

Over Kyra Masson zal je de komende jaren ongetwijfeld nog horen als zangeres. De Ieperse 18-jarige kwam via Kim Dejonghe in contact met producer Eric De Clercq en sindsdien is alles in een stroomversnelling gegaan. Volgend jaar net voor de zomer wil ze zelfs met een eerste single uitpakken.

"Mijn passie voor zingen is er eigenlijk al van kleinsaf. Ik volgde wel geen zanglessen daarvoor maar kreeg wel de nodige tips van mijn pa, die ook zanger is. Hij begeleidde mij ook wanneer ik ten huize gitaar en piano speelde.  Echt op een podium staan deed ik nog niet, wel eens voor de klas en op een schoolfeestje maar meer niet."

Hoe ben je eigenlijk nu in contact gekomen met producer Eric De Clercq? "Via zangeres Kim Dejonghe, die hier ook muzikaal onder zijn vleugels zit. Ze kende indertijd mijn zus, die vorig jaar gestorven is. Laat ons zeggen dat ze beste vriendinnen waren en in hun vrije tijd zongen ze wel eens samen. Zo zag Kim al eens ingezongen filmpjes op Facebook, en plots volgde een eerste contact. Ze was bereid om eens mijn naam door te geven aan Eric en zo is de bal aan het rollen gegaan. Zonder ik het goed en wel besefte stond ik in zijn studio te zingen."
Wat verwacht je nu zelf van je straks startende zangcarrière. Een rijzende Vlaamse ster? "Van mezelf weet ik dat de Vlaamse muziek mij beter ligt, ook al omdat ik me er beter bij voel en ook mijn stem klinkt in dat genre beter. Iedereen is het daar trouwens overeen, dus via Vlaamse muziek wil ik wel doorbreken."
Wanneer mogen we het eerste 'echte' werk verwachten? "Eerst gaan we nog één en ander uittesten de komende weken en maanden om de juiste richting te vinden, daarna komt er ongetwijfeld een eerste single maar we hebben nu zeker extra tijd gezien de coronapandemie. Net voor de zomer zal een eerste werk klaar zijn en hopelijk kan ik daarmee in de voetsporen treden van mijn grote voorbeeld Kim Dejonghe", besluit de studente die op termijn leerkracht in het lager onderwijs wil worden.
 

Geschreven door
Mandelnieuws
Youtube video