Imke (Ex on the Beach Double Dutch): "Liefde maakte blind op dat moment maar toch is het verkeerd afgelopen.”

Imke Roose (20) was de eerste ex die op Tenerife toekwam in het MTV-programma ‘Ex on The Beach Double Dutch’. De Torhoutse twintiger moet duidelijk een boodschap hiervoor gehad hebben: “Ik ben iemand die graag houd van nieuwe avonturen en uitdagingen.” Vrienden kennen mij dan ook als een bezige bij. Een normaal leventje met een nine to five job is een nachtmerrie voor mij. Ik wil altijd wel wat specialer doen en neem nieuwe kansen met beide handen aan. Vandaar dat een deelname aan ‘Ex On The Beach’ wel eens ideaal was voor mij. Ik kan niet ontkennen dat het wel redelijk impulsief was. Op een paar weken tijd zat ik op het vliegtuig en toen dacht ik wel bij mezelf: Oh Shit, waar ben ik aan begonnen. Eens ter plaatse zijn de opnames snel begonnen en om eerlijk te zijn wist ik niet dat ik de eerste ‘Ex’ was. Dan ging ik misschien toch getwijfeld hebben.”

Jouw deelname kwam er wel na een relatiebreuk met Keanu. Daar heb je hem een eerste keer terug gezien na jou relatie? “Nee. We hadden elkaar eigenlijk na onze breuk nog een paar keer gesproken maar telkens eindigde dit in een serieuze ambras. Daar heb ik hem toch wel terug gezien na alle heisa van voordien.”

Je wilde een beetje wraak nemen ten opzichte van hem? “Wraak is een groot woord want ik kan het verleden gemakkelijk achter mij laten maar eerst moet ik dan kunnen afsluiten. Eens ik hem zag op het strand in  ‘Ex On The Beach’ was het afgesloten. Ik heb dus mijn wraak kunnen nemen want hij had mij zoveel bedrogen ondanks het feit dat ik naiëf bleef. Liefde maakte blind op dat moment maar toch is het verkeerd afgelopen.”

Meteen in de eerste uitzending kreeg je ex-liefje een cocktail in zijn gezicht. Was je zo boos op dat moment? “Ja sowieso want een ‘echte’ man noemt een vrouw geen hoer. Dat is ‘not done’. Hij weet dat ik super loyaal ben gebleven in onze relatie en had voor niemand van jongens oog behalve voor hem. Wat er na onze relatie is gebeurd was inderdaad niet zo fijn voor hem maar om mij daarvoor hoer te noemen, nee. Dan gaat mijn bloed echt koken en dat heb je wellicht meteen gezien op de buis.”

Trouwens dit weten velen niet. Aan het begin van onze relatie was dit… “Pas een week nadat we samen waren ‘connecte’ hij me dat hij de volgende maand vertrok naar Ibiza en hij liever single was dan. Ik schrok wel want we hadden eigenlijk net onze relatie officieel gemaakt bij onze ouders… Ik trok snel een conclusie en voor mij was het geen probleem en ik zei er nog bij: Veel plezier maar mij ben je kwijt. Dat weekend hadden we afgesproken om met vriendinnen van mij en vrienden van hem naar ‘Lake House’ te gaan. Ik was natuurlijk heel kwaad en toen heb ik met een van zijn vrienden gekust, puur om hem jaloers te maken. Die avond ben ik dan nog met die vriend van Keanu van om te slapen maar daar is niks verder gebeurd. De volgende dag belde hij me op volledig in paniek. Hij besefte dat ik niet huilde, maar toen hij wist dat ik bij een vriend had geslapen en gekust had wist hij dat hij me kwijt was.

Hij had spijt van zijn beslissing om terug single te willen zijn in Ibiza en wilde mij terug. Hij had toen een hotelkamer geregeld en had een badje laten vol lopen en alles verliep in een gezellige sfeer. Ik had hem vooraf wel duidelijk gezegd dat hij niks moest verwachten van mij, zelfs geen gekus. Het was voor mij enkel om eens goed te praten over de toekomst van ons. Uiteindelijk hebben we het hotel toch verlaten met een relatie, maar toen die terug op de klippen liep stuurde één van zijn vrienden mij terug een berichtje om nu met hem te praten. Ondertussen strooide hij veel lof over mij en stuurde er ook enkele foto’s bij. Uiteindelijk heb ik ook met hem afgesproken op hotel maar kreeg kort ervoor nog een bericht dat zijn andere vriend ook mee wilde. Toevallig die waarmee ik na een week blijven slapen was… Ik zei ja en de rest kan je er wel bij denken…

Twee weken later zag ik terug Keanu voor een babbel, maar een dag later had ik alweer een afspraak met de boys. Dat had hij toevallig gezien op mijn GSM en toen werd hij super boos op zowel mij als zijn vrienden. Zij konden ‘Keanu’ toch overtuigen dat het eigenlijk geen waar was en dat we zogezegd maar op hotel zijn geweest om te praten. Gelukkig weet hij nu ondertussen wel wat er allemaal gebeurd is op die hotelkamer.”

Hoe waren de reacties in het resort zelf dan? “Keanu had mij volledig zitten zwart maken tegen de andere meisjes terwijl hij zijn deel nooit echt vertelde. Hij had niemand verteld dat hij was vreemd gegaan, had niet verteld hoe hij me behandelt had maar alleen maar mij slecht maken tegen over de anderen. Na twee weken was mijn verhaal daar uiteindelijk uitgeschreven.”

Hoe waren de reacties in de regio hier? “In mijn persoonlijke omgeving waren die vrijwel allemaal positief, wat heel leuk was. Op sociale media was het natuurlijk anders. Achter het schermpje is het altijd gemakkelijk om commentaar te geven maar het belangrijkste was familie en vrienden positief reageerden. Alleen vonden ze het jammer dat ik niet de normale ‘Imke’ was op de buis. Normaal ben ik een furieuse pittige dame en ben ik snel op de tenen getrapt en daar zagen ze mijn rustige kant en dat is wel waar. Normaal ben ik een redelijke drama-queen en als er mij iets niet aanstaat, ga je best uit weg maar daar heb ik dit niet gedaan. Ik wou mezelf kalm houden op tv en niet als meisje gaan roepen en vechten. Daarnaast was ik door alle drama Gewoonweg redelijk uitgeput en moe.”

Nu zijn we al enkele maanden later, herkennen de mensen jou op straat? “Ja toch wel. In Torhout valt dit heel goed mee maar als ik naar Oostende of Brugge ga, of zelfs naar Nederland dan krijg ik al gauw vragen als ik het wel ben. Ze vragen dan ook snel om een foto of om eens gewoon een babbeltje te slaan. Dat gebeurd toch heel regelmatig. Al bij al hou ik nog veel positieve reacties over aan het avontuur. Ik probeer immers ook altijd het negatieve in het positieve om te keren. Ik zou dus zeker terug deelnemen aan ‘Ex On The Beach’ moest ik enkele maanden kunnen terugkeren. Ik heb zeker geen spijt van mijn gemaakte keuze.”

In veel reportages lees ik veel over jou ‘rode lippen’ terwijl ik dit vandaag niet opmerk? “Het klinkt misschien raar maar rood is eigenlijk uitzonderlijk voor mij. Ik deed dit vroeger hooguit één a twee keer aan per maand om eens te gaan eten of om uit te gaan of als ik een date had met iemand om het specialer te maken maar voor de rest zie je mij bijna nooit in rode lippenstift. Op fotoshoots zelden tot nooit eigenlijk. Op beeld komt het natuurlijk heftiger over en het viel ook immens op doordat ik in Tenerife immens bleek was. Anders ga je vooraf eens enkele keren naar de zonnebank, nu kon dit natuurlijk allemaal niet. Ik kwam daar dus bleek toe met een zwarte bikini en knalrode lippen, dus ja.”

Zijn er na jou deelname nu nieuwe deuren open gegaan? “Sowieso mijn schoonheidsalon is eigenlijk serieus aan het boosten en dat is wel heel fijn. Daarnaast heb ik ook al enkele boekingen op feestjes maar dat komt zeker niet alleen door ‘Ex On The Beach’ alleen. Ervoor was ik al drie jaar intensief bezig met Instagram en was ik al influencer.”

Heb je ondertussen al een nieuwe relatie? “Nee. Daar heb ik bewust voor gekozen. Ik had een heel goeie band met Dusty en zijn gewoon vrienden gebleven. Hij is eigenlijk ook niet de man waarmee ik mijn toekomst zou zien. Ik zoek echt iemand die stabiel staat in het leven, die een goeie toekomstvisie heeft, ook wel wat ouder is en geen haantjesgedrag vertoond. Op dit moment heb ik het gevoel nog te jong te zijn om mij aan iemand te binden en zeker doordat je in het eerste jaar zoveel aandacht krijgt en dito kansen. Vandaar dat ik nu zeker single moet blijven en mezelf op één zetten.”

Een belangrijk onderdeel in je leven is wel je hondje? “Mijn hondje is eigenlijk mijn kindje. Als ik bv. Naar een beachbar ga in Oostende dan is mijn hondje mee, ook naar ‘The Night’ in Brugge ging hij gewoon mee en liep er zelfs gewoon los. Woody is dus zeker voor mij een ‘part of my family’. Ik ben dan ook een enorm familiemens want mijn mama en mijn twee zussen hebben bv. Enkele haatreacties gekregen over mijn deelname en daar had ik wel de meeste pijn van. Dat ze haat gooien naar mij, dat doet mij niks maar mijn familie en vriendinnen moeten ze met rust laten.Ze zijn echt heel dierbaar voor mij. Ik heb dus liever dat ze tegen mij beginnen te roepen en schelden, dan mijn familie erin te betrekken”, besluit Imke die nog studeert als leerkracht bio-estethiek en haartooi en dit combineert met haar schoonheidssalon ‘Beauty by Roose’ in het hartje van Torhout. Binnenkort bestaat haar zaak trouwens één jaar en dan krijgt elke klant een mooie verrassing.   

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts