ROESELARE: Joachim Coens : Bedankt Nathalie , je mag gaan.

De Roeselaarse Nathalie Muylle krijgt, bijna dag op dag één jaar na haar aanstelling als Minister van Werk, geen plaats in de nieuwe Vivaldi-regering, zo meldt Focus-WTV woensdagavond op hun website. Muylle volgde op 2 oktober vorig jaar Wouter Beke op op het departement Werk.

Nathalie Muylle had heel wat werk verricht in de Regering Wilmess en Belgie door de coronacrisis geloosd met heel wat economische maatregelen ten gunste van bedrijven en werknemers.  

Bij CD&V zal vooral het aspect verjonging en vernieuwing zijn dat meegespeeld heeft bij voorzitter Coens. Vandaar de keuze voor de Oost-Vlaming Vincent Van Peteghem, die meteen het gezicht van CD&V wordt in de nieuwe regering. Hij wordt vicepremier en Minister van Financiën, meldt De Tijd.

Nathalie Muylle neemt zo opnieuw haar zitje in in het federale parlement. En ook dat heeft zijn gevolgen, met name voor Bercy Slegers uit Wervik. Zij moet, na een jaar, opnieuw het parlement verlaten. Zij neemt ook opnieuw haar taak op als Schepen in Roeselare. 

Geschreven door
Mandelnieuws