ROESELARE : Platina huwelijk in de bloemetjes

ROESELARE - Leon Bocksoen (93) en Yvonne Desimpelaere (92) zijn dit jaar 70 jaar getrouwd. Het echtpaar woont nog steeds in hun eigen huis in Beitem en trekt daar goed zijn plan.
Leon Bocksoen en Yvonne Desimpelaere vierden onlangs hun platina huwelijksverjaardag. 70 jaar lang delen ze al lief en leed. Leon is geboren en getogen in Beitem, terwijl Yvonne afkomstig is van De Zilverberg. Nu wonen ze nog steeds samen in het ouderlijk huis van Leon. Samen kregen ze vier kinderen, vijf kleinkinderen en intussen al acht achterkleinkinderen.

Zonen verloren

Het is weinig koppels gegeven om 70 jaar lang bij elkaar te kunnen zijn. Het geheim daarvoor laat ook dochter Ria in het midden. “Mijn ouders hebben al heel wat tegenslag gekend in hun leven”, zegt Ria Bocksoen. “Al die tijd hebben ze veel aan elkaar gehad om de tegenslagen te verwerken. Ik denk dat ze zo een zeer sterke band hebben opgebouwd.”

In 1993 moesten ze afscheid nemen van hun zoon Eddy en enkele weken geleden is ook hun tweede zoon Danny heengegaan. Op 31 mei zouden ze samen met de familie hun platina jubileum vieren, maar door corona viel alles in het water.

Thuis blijven

Zowel Leon als Yvonne verplaatsen zich tegenwoordig met hun rollator. Van een verhuis naar een woon-zorgcentrum is absoluut geen sprake. “Daar mogen we zeker nooit over beginnen”, zegt dochter Ria. “Ze gaan hier nog zo lang mogelijk blijven wonen.”

Op donderdag 9 juli kwam schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) hen persoonlijk in de bloemetjes zetten voor hun 70ste huwelijksverjaardag.

Geschreven door
Steven Leenknegt/ foto:Stefaan Beel