IZEGEM: Riverfest, het ultieme festival dat je meeneemt op een onvergetelijk avontuur

Ingediend door Stefaan op wo, 22/03/2023 - 14:01

Van 25 tot 28 mei kan je onder gedompeld worden  in een wereld vol muziek, dans en watersport in Kachtem, net naast het kanaal Roeselare-Leie, en dit op een unieke locatie. Dan gaat immers de eerste editie door van Riverfest. Laat je gaan op de beats van de dj’s en laat je verrassen door waanzinnige wakeboard stunts. Het festival begint op donderdag met een netwerkevent, op vrijdag met een afterworkparty om alvast in de stemming te komen. Op zaterdag en zondag gaan ze helemaal los met een dj line-up met maar liefst 16 dj’s, waarvan verschillende met een Tomorrowland geschiedenis, en verschillende wakeboard competities.

"Bedoeling van ons Riverfest is dat we een vierdaags evenement gaan organiseren waarbij we de drie grootste luiken gaan samenbrengen die heden ten dage belangrijk zijn in de maatschappij. Dat zijn spôrt, jeugd en businness. De indeling van het verlengd weekend ziet er als volgt uit: op donderdagavond houden we een netwerkavond voor onze partners met een walking diner. Daar zal ook een woordje uitleg gegeven worden over de sport 'wakeboard'. Die avond zal al een eerste show georganiseerd worden hiervoor op het water. Dat is iets unieks voor wie partner wordt van ons evenement. De vrijdag gaan we invullen met een afterwork. De zaterdag en zondag gaan we dan echt inspelen op het festivalgebeuren waarvoor we ondertussen al 16 deejay's hebben waarvan 5 met Tommorow-landervaring. Voor een eerste editie is dat zeker niet slecht. Daarvoor danken we zeker Tom Vansteeland (DJ Blvckprint). Ondertussen zal er gedurende die twee dagen ook beleving zijn op het water zodat de wakeboard op dat moment echt gepromoot wordt. De zondag dan zitten we met een Internationaal tornooi met zo'n dertig riders uit 4 of 5 verschillende landen. De zotste tricks gaan net onder de brug gebeuren alwaar het festival doorgaat. S'Avonds gaan de deejay's het dan overnemen op de mine-stage. Om dit alles in goeie banen te leiden hebben we ondertussen een eigen vzw opgericht onder de naam Profest."
Hoe zal jullie locatie er zoal uitzien? "Onder de brug hier in Kachtem komt een tent van driehonderd vierkante meter waardoor we eigenlijk een oppervlakte van 700 m2 overdekte festivalzone hebben die we volledig gaan verlichten zodat er echt mooie special effects zullen te zien zijn. Zelfs het water zal volledig verlicht zijn, wel rekening houdende dat de automobilisten aan de overkant niet verblind geraken. We rekenen op zo'n 750 toeschouwers per dag op vrijdag, zaterdag en zondag, voor de netwerkavond rekenen we op zo'n honderd man."
Hoe ben je op dit concept gekomen? "Wel een beetje tussen pot en pint. Het origineel idee was eigenlijk om aan de overkant iets te doen maar dan veel kleinschaliger. De veiligheid voor de aanwezigen kon er ook niet zo snel gegarandeerd worden en ook de bereikbaarheid zou moeilijk worden. Vandaar dat we al snel naar alternatieven zijn gaan uitkijken en uiteindelijk zijn we hier geraakt. Daarna zijn we onmiddellijk met de aanvragen begonnen en onmiddellijk kregen we een goed onthaal van zowel het stadsbestuur van Izegem als de dienst Waterwegen."
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts