Jennifer Berton schrijft zelf jongste single 'Ik hou nog steeds van jou'

De 27-jarige Jennifer Berton uit Roeselare toonde tijdens het afgelopen seizoen van 'The Voice' (VTM) niet alleen veel lef, maar ook haar kunnen aan Vlaanderen. De West-Vlaamse zangeres imponeerde tijdens de blind auditions met 'I've Only Begun To Fight' en wist met deze gewaagde keuze en vooral haar zangkwaliteiten, zelfs een plekje te bemachtigen in het team van haar grote voorbeeld Natalia. Hoewel Jennifer later in de wedstrijd nipt de duimen moest leggen voor teamgenote Elien, verliet ze met een flinke dosis positieve energie, zelfvertrouwen en motivatie de wedstrijd.

Na de release van haar vorige single 'Zachtjes in mijn hart', die opgenomen werd in de legendarische Abbey Road Studios in Londen, pakt Jennifer Berton nu uit met de pakkende ballade 'Ik hou nog steeds van jou'. Jennifer kroop hiervoor terug zelf in de pen en schreef de mooie tekst voor dit nummer, dat geïnspireerd is op 'Lonely Without You' van Cynthia Clay. Het zijn dus drukke tijden, in die periode zoekt ze toch de nodige rust. Dat vindt ze voorlopig bij Zonbank langs de Brugsesteenweg in Roeselare.

"De keuze om terug zelf een lied te schrijven is heel simpel: Zo kan je nog meer je gevoel in een lied steken. Het is dus nog meer van jou en dat merk je ook op het podium. Dat lied heb ik trouwens niet onlangs maar vorig jaar al geschreven, op een moment dat ik het heel moelijk had. Dat was net na de periode van de verloren blind auditions. Het nummer gaat dus niet over een verloren vriend, zoals velen denken, maar komt uit de periode toen mijn mama en papa huwden. Dat is na drie jaar kapot gegaan en sindsdien heb ik hem maar weinig nog terug gezien. Tot nu mis ik dat nog altijd trouwens. Als ik eens weg ga of naar stad trek zie ik soms ouders met hun kinderen lopen, zelf had ik enkel maar de mama op da moment. De papa-figuur heb ik dus echt gemist in het traject van The Voice. Ik heb wel een stiefpapa, maar dat is nog niet hetzelfde als een 'echte' papa. 'Ik hou nog steeds van jou' is dus echt een nummer naar mijn vader gericht."

Wat zijn de eerste reacties? "Ik merk echt veel verbazing bij mijn fans als ze het lied horen. Ze herkennen wel het geluid van het lied, maar het zit in een nieuw jasje. Dat is ook de bedoeling geweest vooraf."

Is dit een voorbode voor een album? "Eigenlijk niet want voorlopig weet ik nog niet welke richting mijn carrière gaat uitgaan. Ik hou immers zowel van Engelstalig als van Nederlandstalig. Met de laatste song gaat het normaal deze laatste richting op, maar in 'The Voice' liet ik me dan meer zien via Engelse songs. Daar heb ik naar mijn mening een kans gemist om mijn Nederlandstalige carrière definitief te lanceren. Dat ga ik nu proberen beetje bij beetje toch recht te zetten, wat niet betekent dat ik nu maandelijks daarvoor een nieuwe single ga uitbrengen. Dit nummer moet nu eerst beter gekend zijn bij het groter publiek, vooraleer voor een opvolger te kiezen."

Hoe verlopen de optredens trouwens? "Heel goed eigenlijk. Wekelijks heb ik mijn optredens en dat betekent dat er nog weinig tijd daarnaast overschiet. Reisplannen met mijn nieuwe vriend zit er voorlopig niet bij, gelukkig heb ik een plaatsje gevonden waar ik kan relaxen. Dat is bij 'Zonbank' in Roeselare. Dat is dan echt mijn moment. Ik leerde het kennen doordat ik een moeilijk type ben om te bruinen. Op mijn lichaam heb ik immers bepaalde stukjes die moeilijker bruinen dan de rest en met hun nieuw toestel hebben ze tips gegeven om toch gelijkmatig bruin te worden over gans het lichaam. Dat is echt opbouwend en zeker gezond. Ze zien mij hier dus door mijn carrière niet wekelijks, zoals het eigenlijk zou moeten, maar per maand lig ik toch een twintigtal minuutjes onder de zonnebank."

Heb je trouwens nog echte reisplannen? "Mijn ideale vakantiebestemming is om ooit eens te mogen optreden in het 'Sportpaleis' in Antwerpen. Voorlopig kan ik dat nog niet alleen maar met een groep artiesten moet het wel kunnen slagen. Om dan terug te keren op de echte vraag, wel momenteel staat Griekenland op de eerste plaats, gevolgd door het romantische Italië. Vooraleer daar natuurlijk aan te denken is het belangrijk dat mijn nieuwe single 'Ik hou nog steeds van jou' meer dan gekend is bij het Vlaamse publiek."     

 

Geschreven door
Mandelnieuws