MEULEBEKE/ICHTEGEM: Benefiet voor 11-jarige Lars alwaar lymfeklierkanker werd vastgesteld

Ingediend door Stefaan op za, 10/02/2024 - 10:49

Bij de 11-jarige Lars Monstrey uit Ichtegem werd in augustus van vorig jaar lymfeklierkanker vastgesteld. “Hij had een gezwel in zijn nek, na een petscan in het UZ Gent bleek dat de kanker ook uitgezaaid was over buik en darmen. Hij moest meteen zware chemokuren ondergaan”, vertelt mama Jolien op de persconferentie vrijdagavond. “Op dit moment gaat het vrij goed met Lars, maar hij heeft uiteraard al moeilijke momenten gehad. Toen zijn haar begon uit te vallen, panikeerde hij. Zelf ben ik de laatste maand van mijn zwangerschap voor de geboorte van onze jongste spruit (ondertussen 3 maanden) niet bij hem mogen zijn. Hij liep toen overigens ook corona op waardoor zijn leven aan een zijden draadje heeft gehangen. Maar Lars is een vechtertje. Lars heeft nog gezwellen over zijn hele lichaam, maar die zijn voorlopig niet actief.”

“Toen ik hoorde over Lars, wilde ik meteen een benefiet opzetten met mijn 'Party Time'", opent Jurgen De Craemer, die voor hen op 23 maart een benefietavond organiseert in Meulebeke. "Ik ken nogal wat mensen in de schlagerwereld. Er zijn artiesten die een geste doen, maar voor niets komen optreden, zit er in deze tijden niet in. Maar we houden ook een tombola en hopen op een volle zaal met 300 aanwezigen waaronder 100 vips. Die zijn ondertussen allemaal verkocht, er resten nog een 80-tal gewone tickets.”

Jurgen wist voor de benefietavond ondermeer  Luca Brecel, de Belgische wereldkampioen snooker, te strikken om zijn opwachting te maken. "Maar we konden nog mooie namen strikken zoals Roel Vanderstukken en Johan Museeuw”, aldus Jurgen.  "Ook Michel Van den Brande is één van de mensen die mee sponsort. Op het podium komen ook Belgische toppers van Celien tot Frank Valentino.”

Als Lars zelf op de benefiet zal aanwezig zijn, valt nog af te wachten. Dat zal afhankelijk zijn van zijn gezondheidstoestand. 

Het benefiet vindt plaats op zaterdag 23 maart in zaal De Aster in Meulebeke. Kaarten zijn te koop in cafés De Middenstand en De Snooker in Meulebeke. Info: 0498 41 52 79.

Op de persconferentie waren veel bekende Vlamingen aanwezig met de 'leeuw van Vlaanderen' Johan Museeuw, gewezen Club Brugge-doelman Phillipe Vandewalle maar ook artiesten als Filip D'Haeze en Aurelie, Leah Bien, Frank Valentino en Michael Lanzo.  

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts