ROESELARE: Stad bouwt ministad vol diverse thuisverhalen

Ingediend door Stefaan op wo, 15/05/2024 - 17:48

Het Noordhof wordt tegen zaterdag 1 juni omgevormd tot een ministad in het hart van Roeselare. Tal van organisaties richten er leefruimtes in gebaseerd op hoe thuis er voor Roeselarenaars van diverse achtergronden uitziet. 

“Het project Thuiswaarts is het sluitstuk van ons allesomvattend samenlevingsplan voor een inclusieve plan”, duidt schepen Michèle Hostekint (Vooruit). “We willen tonen dat iedereen z’n plek heeft en moet vinden, dat iedereen moet thuis zijn in Roeselare. En je mag dat heel letterlijk nemen. Want wat is dat thuisgevoel nu eigenlijk? In onze stad wonen veel mensen met verschillende achtergronden. Om een inzicht te geven hoe thuis er voor die Roeselarenaars uitziet, gingen we op zoek naar verhalen uit verschillende culturen. We luisterden naar wat er echt toe doet, wat belangrijk is om te kunnen thuiskomen. Deze verhalen en ideeën zijn de bouwstenen voor een uniek project: het bouwen van een ministad.”

Die zal op 29, 30 en 31 mei verrijzen in het Noordhof en is gratis te bezoeken op 1 juni. Heel wat organisaties engageren zich om een specifiek leefruimte in te richten.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle