Yana Parmentier-Leman (Ardooie) droomt ervan ooit naar Japan te reizen!

Ingediend door Stefaan op zo, 17/07/2022 - 09:49

Yana Parmentier-Leman (32) is woonachtig in de regio Ardooie en werkt als verpleegster bij AZ Delta in Roeselare. Haar gezicht ken je ongetwijfeld als ex-organisatrice van Miss Benelux Beauty. In haar beperkte vrije tijd durft ze zich wel eens te wagen aan een mini-citytrip, in onze regio pikt ze graag een terrasje mee in Roeselare, de stad vanwaar ze oorspronkelijk afkomstig is. 

Heb je op de wereld ondertussen favoriete plekjes? "Spanje. Italië doe ik ook heel graag aan en in die twee landen doe ik dan vooral de grootsteden aan: Milaan, Rome, Barcelona om er nu maar enkele op te noemen. Binnenkort ga ik nog op vierdaagse citytrip naar Dubai. Mensen zullen zich nu wellicht afvragen waarom, wel de reden is heel simpel. Ik vertrek in Izegem met de trein naar Brussels Airport en dan is het een rechtstreekse vlucht naar Dubai. Ga je bv. naar Ibiza moet je meestal eerst naar Madrid vliegen, daar twee uur wachten en dan pas doorvliegen naar Ibiza. Dus qua tijd is het ongeveer even ver om naar Dubai of Ibiza te gaan."

Wat is dan echt jouw favoriete plaats? "Istanbul. Ik vind dat deze stad een beetje ondergewaardeerd is in Turkije. Die stad is bijvoorbeeld totaal niet te vergelijken met Antalya of Kusadasi. Dat is echt een grootstad met mooie verborgen plaatsjes. Qua weer is het wel iets minder dan in de badplaatsen in Turkije gezien je meer in het centrum van het land verblijft. Praag heeft ook wel zijn charmes. Ik ben niet echt zo België-minded, ongeacht de mooie plaatsen in de Ardennen of aan de kust."

Heb je nog droomplannen qua reizen? "Op één staat Japan. Daar wil ik zeker nog naartoe in mijn leven. Ook één van de Nederlandse Antillen wil ik nog aandoen, Curaçao, Sint Maarten,..."

Dan specifiek naar de kledij toe. Hoe zien we Yana op een zomerse dag rondlopen? " Meestal loop ik rond in een kleedje, of anders in een rokje met een topje. Ik heb enkele jumpsuits in de kleerkast hangen. Daar is toch wel mijn favoriete zomerkledij. Ik moet iets aanhebben waarin ik me goed voel."

De keuze voor de zomerspecial viel op een rode jumpsuit. Waarom precies? "Deze is een beetje feestgerelateerd maar deze jumpsuit doe ik zeker ook aan om in de regio een terrasje te gaan doen, dan wel in combinatie met een platte schoen. Voor een feestje draag ik dan wel een hoge hak, net als voor jullie shoot."

De laatste maanden is je leven toch wel wat gewijzigd? "Verandert en toch niet verandert. Ik ben nog altijd 'happy single' , woon nu in een nieuwe woonst met mijn twee hondjes en werk nog altijd bij AZ Delta. Velen kennen mij misschien als organisatrice van een missverkiezing, maar dat is een afgesloten hoofdstuk. De Internationale verkiezingen volg ik voorlopig wel nog gezien er nu de komende maanden nog enkele van de meisjes in een finale staan. Als ze een titel halen ga ik ze nog steeds begeleiden waar nodig, om hun verdiensten verder in de spotligts te zetten maar zo'n licenties kosten veel geld, en gezien ik geen organisatrice meer ben zal ik deze bedragen nu ook niet uit mijn eigen geldbeugel betalen. De directors vinden het natuurlijk wel jammer, maar begrijpen mijn keuze wel."

Dan nog kort over je job. Hoe heb jij als verpleegster in de corona-afdeling deze periode beleefd? "Laat direct duidelijk zijn dat corona nog niet gedaan is. Vele mensen denken dat deze periode achter de rug is gezien er maar weinig nog in het nieuws komt maar bij ons in de dialyse-afdeling bijvoorbeeld hebben wij nog altijd een shift met corona-patiënten. Gelukkig ligt er nu niemand meer op intensieve in AZ Delta. Als verpleegsters moeten we in die shift nog altijd het beschermingspak aantrekken, maar de regels zijn wel iets soepeler geworden. Hopelijk herhaalt die situatie zich nu niet met de apenpokken of een ander virus want iedereen raakt dit toch beu, zeker gezien er nog altijd een acute nood is aan zorgpersoneel." 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts