GITS: 63-jarige was graag gezien op Dominiek Savio

Een 63-jarige bewoonster van Dominiek Savio, werd zondagmiddag omstreeks 13.20 uur aangereden door een trein nabij de overweg langs de Bollestraat. De vrouw overleed ter plaats. “Dit is een heel zware klap voor Dominiek Savio.”
De dame was zondagmiddag met haar rolwagen op pad toen het aan de overweg in de Bollestraat in Gits, op wandelafstand van Dominiek Savio waar de vrouw met een beperking al jarenlang woont, plots helemaal verkeerd liep. De vrouw belandde er met haar rolwagen op de sporen toen een trein vanuit de richting van Roeselare richting Lichtervelde kwam aangereden. “We hoorden de trein nog luid claxonneren, maar zagen hoe de vrouw kort daarna werd aangereden. We weten niet of ze al lang op de sporen stond”, aldus een koppel die alles zag gebeuren. De trein hield na de aanrijding onmiddellijk halt en de hulpdiensten snelden toe. Alle hulp kon echter niet baten. De vrouw overleed ter plaatse aan haar ernstige verwondingen. Door het incident was het treinverkeer tussen Roeselare en Brugge urenlang onderbroken.

Actieve, graag geziene vrouw

De verslagenheid binnen Dominiek Savio, de Gitse voorziening voor mensen met een beperking, is groot. Gedelegeerd bestuurder van Dominiek Savio Philip Vanneste kwam zondagmiddag ter plaatse. “De dame in kwestie  was er waarschijnlijk op uit voor een wandeling. Wat er precies gebeurd is, is nog heel onduidelijk.” Het slachtoffer woonde al jarenlang op het domein van Dominiek Savio en was er een graag geziene vrouw. “Ze stond gekend als een heel actieve vrouw. De laatste jaren was ze een beetje minder actief, maar toch was ze heel goed gekend binnen onze gemeenschap. Dit is een heel zware klap.” Dominiek Savio overlegt met de familie van het slachtoffer wat men nog kan betekenen voor haar. “De coronacrisis maakt dat misschien wel moeilijker, maar op zo’n momenten moeten we proberen elkaar nabij te zijn. Nu is het eigenlijk een moment om elkaar eens heel erg goed vast te nemen, maar spijtig genoeg is dat niet mogelijk.”  
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Bert Feys - Foto SBR