OEKENE: Sharon Feys pakt sinds een jaar uit met eigen lingerielabel: Shartelle!

Ingediend door Stefaan op za, 04/12/2021 - 13:44

Sharon Feys startte haar eigen lingerielabel op in de stille coronaperiode. Dan toch iets positiefs, denk je wellicht en terecht maar voordien was de jongedame ook al een bijzonder bezige bij. "Ik werkte voordien eigenlijk al in de quadwinkel in Oekene maar had altijd al een obsessie voor lingerie. Ik had bijvoorbeeld altijd meer lingerie in mijn kast liggen dan gewone kledij. Toen ik voor een maandje in Australië ging werken in de horeca kreeg ik een ander zicht op de lingeriewinkels. Hier heb je bijvoorbeeld een Mediamarkt voor elektro, daar één voor lingerie. Daar wilde ik dus echt wel iets meedoen gezien ik ook mode gestudeerd heb. Ik ben begonnen met lingerie aan te kopen in Polen omdat de confectie daar heel goed is. Dat was eigenlijk maar de start want dat bracht me op het idee om een eigen merk op de markt te brengen. Een schot in de roos blijkt nu want na een jaar is mijn label en dito zaak eigenlijk al een schot in de roos. Ondertussen werk ik al volledig met mijn eigen label: Shartelle. Dat wordt in het buitenland gemaakt en steek dan eigen ideeën in de lingerie. Ondertussen ben ik al zelf gestart met tekenen om op termijn nog meer van mezelf te zien bij de verkoop."

Hoe begin je daar eigenlijk aan? "Ik ben begonnen met veel opzoekwerk in alle genres van lingerie. Het kan bijvoorbeeld romantisch zijn maar ook pikanter. Dat is trouwens nu de huidige trend in mijn label. Hetgeen ik dus denk over vormen en uitzicht zet ik nu ook op papier. Volgend jaar zal het ook zichtbaar worden in de zomermode."

Heb je al een grote naambekendheid verworven in dat eerste jaar? "Ja, toch wel en dan vooral in Roeselare. Ondertussen zijn mijn horizonten uitgebreid naar Antwerpen maar verder heb ik ook al klanten in Nederland en Frankrijk. In het begin was het niet evident want toen zaten we middenin de coronaperiode en mocht ik niet echt op de baan ermee. Het was vooral een online verkoop. Nu ben ik wel al regelmatig aanwezig op modeshows, lady's night maar ga ook veel aan huis."

Hoe zie je de toekomst in? " De lat ligt wel heel hoog maar wil zeker geen stappen daarbij overslaan. Zelf een winkel uitbaten met mijn eigen merk is nog niet aan de orde, gezien ik nog altijd mijn vast werk heb als bediende en ook mijn job hier heel graag doe."
Concreet naar de eindejaarsperiode toe: Welke acties doe je? "Vorig jaar heb ik een actie gedaan waarbij als iemand een bestelling deed men er een kleine vibrator gratis bij kreeg. Dat liep bijzonder goed, maar wat men nu als extraatje gaat bijkrijgen is nog niet uitgemaakt. Misschien een klein zweepje?"

Je bent trouwens nog met een groot project bezig? "Klopt maar daar kan ik echt nog niks over kwijt. Het enige wat ik kwijt kan is dat het iets met modellen is." 

Ben je benieuwd naar de collectie van Sharon, surf snel naar www.shartelle.be
Je kan ze ook volgen via Instagram.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Stefaan Bogaerts