ROESELARE: Groen vraagt uitleg over bestemming oude bedrijven in woonzones

In het midden van het centrum en hier en daar in belangrijke woonzones liggen nog enkele geïsoleerde bedrijven. Ze zijn er al lang en de geschiedenis kan je niet veranderen. Maar aan de toekomst kan je werken. Voor deze bedrijven geldt dat ooit de dag komt dat ze ermee ophouden of verhuizen. Om die toekomst voor te bereiden denkt Groen Roeselare dat het nuttig zou zijn om een stedenbouwkundige nabestemming voor deze sites te voorzien. Zo maak je nu al duidelijk dat daar geen nieuwe bedrijven kunnen komen op een plek waar ze eigenlijk niet meer horen.
“Wij denken concreet aan de site in de Hoogleedsesteenweg tussen nummers 43 en 53, de zeepziederij Gryspeerdt aan de Moermanparking, de schroothandel Vandenbroucke in de Kokelaarstraat en de site Galloo in de Mandellaan.” zegt gemeenteraadslid Bert Wouters.
“Wij willen hier ijveren voor de opmaak van een RUP voor deze en soortgelijke zones dat een nieuwe toekomst kan geven aan een buurt. Er is ook overal veel vraag naar bijkomend groen, nieuwe parkjes. Je kan zo eens een ruimere speelzone creëren met meerdere speeltoestellen, waar je met je kind wat langer kan vertoeven, denk hierbij aan een klein Kerelsplein. De stad mag en moet investeren in zijn openbaar domein. Een nieuw park, een tiny forest, of een grote speelzones zijn altijd een goed idee. Je investeert in de leefbaarheid van je stad. We bieden hier meteen ook opportuniteiten voor het bomenplan, waar toch nog wat zoekwerk aan te pas zal komen.”

Geschreven door
Mandelnieuws