WIELSBEKE: 43-jarige mountainbiker uit Zulte om het leven gekomen na een aanrijding

In Wielsbeke is dinsdagavond een 43-jarige mountainbiker uit Zulte om het leven gekomen na een aanrijding langs de Rijksweg. De 25-jarige autobestuurster uit Wielsbeke, die hem aanreed,  reed eerst verder omdat ze niets had gemerkt, maar gaf zich later aan bij de politie. De man lag ondertussen bewusteloos in de gracht. Hij werd nog tien minuten gereanimeerd door een andere autobestuurder die voorbijkwam. Toch mocht die hulp niet meer baten, de man overleed ter plaatse.  "De aanrijdster had te veel gedronken en was vermoedelijk aan het sms'en achter het stuur", aldus het parket van West-Vlaanderen. Er werd een parketdeskundige aangesteld om het ongeval verder te onderzoeken. Ze is haar rijbewijs voor 15 dagen kwijt.

De 43-jarige man uit Zulte was met zijn mountainbike onderweg naar zijn ex-vriendin Heidy Lagaisse in Oostrozebeke om zijn 4-jarig dochtertje Melodie te bezoeken. “Een tocht die hij dagelijks deed om haar te zien”, zegt Vicenzo, de zoon van Heidy. “Met zijn mountainbike, want zijn rijbewijs was hij afgenomen door drugsproblemen.”

Rond 20.15 uur fietste de man op een stuk van de Rijksweg waar de toegelaten snelheid 70 kilometer per uur is, maar waar er geen fietspad is voorzien. Thuisverpleegster Fien V., zelf een moeder van een tweejarig dochtertje, was in dezelfde richting vertrokken met haar Mercedes. Ze zou in Ingelmunster frieten halen. Maar kort nadat ze haar woning had verlaten, liep het al mis. “Ze reed de fietser van achteren aan en vluchtte weg”, aldus het parket van Kortrijk

Geschreven door
Mandelnieuws