ARDOOIE: Bewoners en personeel woonzorgcentrum 'skypen' met koningin

In het wzc Sint-Vincentius van Ardooie hebben donderdagmiddag enkele bewoners en personeelsleden kunnen skypen met koningin Mathilde. De bewoners die er aan  deelnamen waren Frans Goethals, Maria Verhelle en Magriet Cogghe. Samen met Sabine Driessens kon ook directeur Renaat Lemey aan de koningin wat uitleg geven hoe ze de coronatijd doorbrengen in het woonzorgcentrum.

BRUGGE: Uitstel voor het innen van de provinciebelasting

De Provincie komt ook tegemoet aan alle West-Vlamingen die de komende maanden voor een financieel moeilijke periode staan. Er zullen geen herinneringen, aanmaningen en dwangschriften voor het innen van de provinciebelasting gestuurd worden voor september. Ook aanslagbiljetten voor belastingen voor gezinnen, bedrijven en tweede verblijven zullen pas aan het einde de zomer verzonden worden. 

BRUGGE: Provincie investeert in 140.000 mondmaskers vanuit China

De Provincie West-Vlaanderen heeft ruim 20 jaar goede contacten met de Chinese Provincie Zhejiang en haar gouverneur Yuan Jiajun. Dankzij het opgebouwde netwerk van lokale verenigingen en bedrijven komen ruim 140.000 mondmaskers, waaronder N95-maskers en chirurgische maskers, naar West-Vlaanderen. De mondmaskers zullen verdeeld worden in de zorgsector bij de groepen waar de nood het hoogst is.

ROESELARE: Het verhaal van het Roeselaars koppel Benny Vanhaelewyn en Andy Corneillie in Spanje over de lock-down

Vorig jaar verliet het Roeselaars koppel Benny Vanhaelewyn en Andy Corneillie ons land om in het Zuiden van Spanje een b&b te openen, ‘Finca La Manchica’ met name. In Cartagena nabij Murcia was het direct een topzomer waarbij alle vijf de kamers telkens goed bezet waren. Ook 2020 beloofde een mooi jaar te worden want de boekingen kwamen eveneens vlot binnen.

INGELMUNSTER: Yves Lampaert neemt deel aan 'virtuele' Ronde van Vlaanderen

De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld, als gevolg van de maatregelen die de federale regering genomen heeft om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Toch zal de Ronde van Vlaanderen zondag op een alternatieve manier doorgaan met een eerste virtuele editie ooit én een auditief verhaal waar 104 jaar Vlaanderens Mooiste in verwerkt is.

 DeRonde2020 

OOSTENDE: 17-jarige Sven Bostyn vermist

De 17-jarige Sven Bostyn  is sinds woensdag vermist. Hij werd aangetroffen op het appartement van zijn vriendin in de buurt van de Opex. Hij mocht daar niet verblijven en werd door de politie op de trein gezet in de richting van Gent. Dat gebeurde tussen 17 en 18 uur. De politie en Child Focus werden op de hoogte gebracht en zijn mee op zoek naar de jongen. Heb jij Sven gezien of weet je waar hij is?

IZEGEM: Muzikale tourneé 'Izegem klinkt' uitgesteld naar 28 augustus

De muzikale tourneé 'Izegem klinkt'  zal door de coronacrisis niet doorgaan op op 8 mei maar is verschoven naar 28 augustus. Meer info volgt binnenkort, het is mogelijk dat de line-up iets aangepast zal worden naargelang de beschikbaarheid van de bands.
"Stay safe, stay healthy en blijf in uw kot. Hopelijk kunnen we met z'n allen wel samen klinken op 28/08!", staat te lezen op hun FB-pagina.

BRUGGE: Competitie wordt niet meer hervat! Club Brugge is kampioen!

Het seizoen 2019-2020 zit er op. Dat heeft de raad van bestuur van de Pro League zo net beslist. Dit alles moet nu enkel nog bekrachtigd worden op een Algemene Vergadering. Er komt geen dertigste en laatste speeldag meer. De huidige rangschikking is definitief. Club Brugge is kampioen. AA Gent speelt voorronde Champions League. Charleroi, Antwerp en Standard gaan naar de voorrondes van de Europa League.

ROESELARE: Volgende week onderhoudswerken aan Diksmuidsesteenweg

Op maandag 6 april starten onderhoudswerken op de Diksmuidsesteenweg (N36). De werken zullen vijf werkdagen in beslag nemen. De werfzone bevindt zich op de Diksmuidsesteenweg tussen de Ringlaan (R32) en de rotonde in Sleihage. Plaatselijk wordt het slechte wegdek vernieuwd met fundering en asfalt. De N36 zal volledig onderbroken zijn. Er is een plaatselijke omleiding voorzien voor wagen en vrachtwagens.