DEERLIJK: Speciale single van Niels Destadsbader in tijden van corona: 'Nooit alleen'

Niels Destadsbader gaf zaterdag een ‘Beste Buren Huiskamerconcert’ voor Radio 2. De Deerlijkenaar speelde een aantal bekende songs, en lanceerde ook een nieuw nummer dat hij speciaal schreef over de vreemde tijden waarin we ons bevinden. “Ik ben ervan overtuigd dat allesgoed komt, daarom schreef ik ‘Nooit alleen’.

BRUGGE: Voorlopig nog geen titelpremie voor Club Brugge

Club Brugge wordt op 15 april uitgeroepen tot kampioen, maar de spelers kregen nog geen titelpremie. De onderhandelingen daarover moesten nog worden opgestart toen de coronacrisis uitbrak. Ook voor de Beker van België is het afwachten. De spelers spraken af dat ze afstand deden van elke premie vanaf de kwartfinale. Alleen als ze de Beker winnen, zouden ze een bedrag krijgen.

OOSTENDE: Deel stadspersoneel tijdelijk werkloos

Een deel van het stadspersoneel van Oostende wordt tijdelijk werkloos. Die beslissing nam het schepencollege naar aanleiding van de coronacrisis. Het gaat om een honderdtal personeelsleden die niet langer van werk kunnen voorzien worden zoals medewerkers van de ontmoetingscentra, het zwembad, maar ook personeelsleden van diensten zoals burgerzaken en protocol worden tijdelijk werkloos.

ALGEMEEN: 140 nieuwe sterfgevallen door corona

Vrijdag werden 503 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis, besmet door het coronavirus. Dat cijfer ligt iets lager dan de vorige dag (578).  De cijfers van de nieuwe hospitalisaties geven aan dat de stabilisatie zich doorzet. Op de persconferentie zaterdagmorgen was sprake van 1.661 nieuwe besmettingen. Er werden ook 140 nieuwe overlijdens gemeld (47 in Vlaanderen, 56 in Wallonië en 37 in Brussel).