ROESELARE ;Trio overvalt jongen met verstandelijke beperking thuis

Ingediend door Jos op vr, 15/10/2021 - 18:02

ROESELARE Twee jongemannen en een vrouw riskeren tot een jaar cel omdat ze in Roeselare een jongen thuis overvielen en ervandoor gingen met zijn bankkaart. Daarmee deden ze ook enkele aankopen en haalden ze geld af. “Vroeger zwaaide hij naar iedereen, nu durft hij nog amper zijn deur open te doen”, pleitte de advocaat van het slachtoffer.

BRUGGE-VMETEREN : 23 jaar opsluiting

Ingediend door Jos op vr, 15/10/2021 - 16:00

Het hof van assisen in Brugge heeft Davy Kesteman veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor de moord op Sharon Gruwez (22). “Het is enorm hard wat ik te horen kreeg. Maar wat de beslissing ook is, ik aanvaard de beslissing van de jury”, waren zijn laatste woorden. Het hof houdt rekening met de “ernst, zwaarwichtigheid en gruwelijkheid van de feiten”.
 

BRUGGE: Provincie stelt Wim Opbrouck aan als eerste curator voor Provinciaal Hof in Brugge

Ingediend door Stefaan op vr, 15/10/2021 - 10:30

De Provincie West-Vlaanderen stelt op vrijdag 15 oktober acteur Wim Opbrouck aan als curator van het Provinciaal Hof in Brugge. Tijdens het openingsjaar 2024 zal de West-Vlaams ambassadeur met heel wat unieke West-Vlaamse verhalen en objecten alle aspecten van het vernieuwde historisch gebouw in de kijker zetten.

BRUGGE-VLETEREN : Was zijn auto het moordwapen ?

Ingediend door Jos op vr, 15/10/2021 - 08:01

Op het assisenproces tegen Davy Kesteman hebben aanklager en advocaten van de burgerlijke partijen gevraagd beschuldigde schuldig te verklaren aan moord. Volgens hen is de crash op de N8 in Vleteren geen banaal verkeersongeval. Volgens de verdediging gaat het wel om een ongeval. De broers Souidi vroegen voorzitter Boyen de bijkomende vraag stellen naar artikel 419, onopzettelijke doding.

LAUWE : Fietser gestorven na botsing met lijnbus

Ingediend door Jos op do, 14/10/2021 - 17:04

LAUWE Langs de Dronckaertstraat in Lauwe is donderdagnamiddag een man om het leven gekomen bij een ongeval. Het slachtoffer, een dertiger op een elektrische fiets, werd aangereden door een lijnbus. Hij overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde kort voor 16 uur. Volgens bronnen wilde het slachtoffer met zijn elektrische fiets de straat dwarsen.