IEPER: Menenpoortplasser mag zich aan fikse boete verwachten

De politie is erin geslaagd om de Menenpoortplasser te identificeren op basis van de foto van de zestiger uit Ieper, die afgelopen zondag via sociale media werd verspreid door een Oost-Vlaamse jeugdbeweging. De man mag zich aan een boete verwachten. Dat proces-verbaal zal overgemaakt worden aan de sanctionerende ambtenaar van Stad Ieper, die op basis van de vaststellingen een boete zal bepalen.

BRUGGE: Zwaar ongeval

Op de Koning Albert-I laan in Sint-Michiels Brugge gebeurde woensdagmiddag even voor 17 uur een  zwaar ongeval. Een kleine bestelwagen die richting Brugge reed kwam ter hoogte van restaurant Wienebrugge in botsing met een takelwagen die richting Loppem reed. Door de impact werd de zijkant van de kleine wagen opengereten en kwamen brokstukken op de achterligger van de takelwagen terecht.

KORTRIJK: Budget goedgekeurd voor laatste bouwfase op de ziekenhuiscampus van AZ Groeninge

De Vlaamse regering heeft het budget goedgekeurd voor de realisatie van de laatste bouwfase op de ziekenhuiscampus van AZ Groeninge langs de Kennedylaan. Minister van welzijn en volksgezondheid Beke kwam zelf naar Kortrijk om het heuglijke nieuws te vertellen. Dat betekent dat het volledig zorgaanbod tegen het einde van 2025 daar gecentraliseerd wordt.

KORTRIJK : Man steekt toilet in brand

KORTRIJK - De brandweer rukte dinsdag rond middernacht uit naar het stationsgebouw in Kortrijk.Een personeelslid dat einde dienst was, had er op het eerste perron rook uit de publieke toiletten zien komen. Hij moest de brandweermannen 50 cent geven zodat ze zonder schade te maken de gesloten deur van de betaaltoiletten konden openen. In het gebouw bleek dat iemand de bak met wc-papier in brand had gestoken.