DIKSMUIDE : Kerk ingericht als urneplaats

In Diksmuide opende dit weekend de eerste urnenkerk in Vlaanderen. Een deel van de dorpskerk van deelgemeente Lampernisse werd in alle stilte omgebouwd tot een laatste rustplaats voor mensen die zich willen laten cremeren.De dorpskerk krijgt zo een unieke tweede bestemming. Iets wat nodig bleek in Groot-Diksmuide. Het onderhouden en de nodige renovaties wegen namelijk op het budget van de gemeente.

ROESELARE: Veel onduidelijkheid over heropstart voetbalcompetitie! Het Provinciaal voetbal wellicht niet meer in januari.

Er kan nog altijd geen klare wijn geschonken worden over de datum van de heropstart van de competitie in de amateur- en Provinciale reeksen. Na de Veiligheidsraad van vorige week is het duidelijk geworden dat niet haalbaar is. Er werd van Voetbal Vlaanderen nog niets officieel gecommuniceerd naar de provinciale comités toe.

BRUGGE: Ondermaatse prestatie van Club

Na een nieuwe ondermaatse prestatie bleef Club Brugge op een 0-0-gelijkspel steken bij de laatste in het klassement, Moeskroen. Geen goeie voorbereiding voor de match tegen Zenit op woensdag. Afwachten of de Bruggelingen dan eindelijk nog eens hun ware gelaat tonen. Moeskroen pakte de voorbije twee weken vier op zes tegen de twee Brugse clubs en kan opnieuw een beetje omhoog kijken in de rangschikking.

MARKE: Vuurwerk nu het nog mag!

De Vuurwinkel in Marke heeft zaterdagavond in één klap zoveel vuurwerk afgeschoten als er normaal door zo’n 50 gezinnen samen worden afgeschoten met oudejaarsavond. Ze deden dit om nog een laatste keer te knallen voor het vuurwerkverbod ingaat, en ook om opnames te maken die ze gaan verspreiden onder hun klanten, zodat die met oudejaarsavond op een digitale manier van vuurwerk kunnen genieten.