MENEN: Twee brandstichtingen in enkele uren tijd wellicht door jongeren!

Enkele jongeren vonden er donderdagavond niets beter om dan binnen te breken in het leegstaande fabrieksgebouw langs de Poedermagazijnstraat in Menen. Eens in het magazijn dat totaal verloederd is, staken ze een stoel in brand. Buurtbewoners verwittigden de brandweer nadat ze rook zagen en een brandgeur opmerkten. De brandweer kon het vuur meteen doven. Aan het gebouw is er geen schade.

TORHOUT: Crevits investeert 50 miljoen Euro om digitale kloof te dichten!

Vlaams minister van werk Hilde Crevits uit Torhout maakt 50 miljoen euro vrij om laaggeschoolde werknemers te leren omgaan en werken met computers. Dat maakt de Torhoutse CD&V-politica bekend op Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. De 50 miljoen euro steun voor de digitale omwenteling maakt deel uit van het post-corona relanceplan van de Vlaamse regering.

DIKSMUIDE: Tractor kantelt!

Woensdagnamiddag was er hinder bij het rondpunt in de Kaaskerkestraat in Diksmuide. Een tractor met een mestkar met gedroogde lading mest kantelde in de bocht van het rondpunt. Door het ongeval was er enige tijd file in de richting van Diksmuide. De brandweer kwam ter plaatse om de weg te reinigen en het verkeer in goede banen te leiden.