VEURNE/IZEGEM: Nerimat veroordeeld voor kraanongeval in Nieuwpoort

Op de correctionele rechtbank van Veurne heeft de rechter zich uitgesproken in de zaak van het dodelijk kraanongeval in Nieuwpoort enkele jaren geleden. De rechter was van oordeel dat de algemene zorgvuldigheid niet werd nageleefd en veroordeelde het kraanbedrijf Nerimat uit Izegem dan ook tot een boete van 12.000 euro waarvan bijna alles met uitstel.  

ALGEMEEN : Heel wat versoepelingen / Welness en Sauna's blijven dicht

Vanaf 8 juni mogen we onze individuele bubbel uitbereiden tot 10 personen per week en gaan cafés en restaurants onder voorwaarden weer open. Vanaf dan mag u ook in eigen land uitstappen doen, van één of meerdere dagen. Op 15 juni gooit België dan de grenzen weer open. De Veiligheidsraad heeft heel wat versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd.

ALGEMEEN : Cijfer blijft dalen.17 mensen bezweken aan coronavirus in voorbije 24 uur, 70 nieuwe besmettingen

Gisteren zijn er in ons land 17 mensen overleden aan het coronavirus, waarvan 10 in Vlaanderen, 7 in Wallonië, en 0 in Brussel. Van die 17 overleden 11 personen in het ziekenhuis en 6 in een woonzorgcentrum. In totaal zijn er al 9.522 mensen overleden door het coronavirus.

BRUGGE-AVELGEM : Provinciaal fietspad nadert zijn voltooiing

Het laatste deel van de herinrichting van het Guldenspoorpad in Avelgem is afgewerkt. Er werd op de Groene As een dubbelrichtingsfietspad met een breedte van 3 meter over een afstand van 2 km gerealiseerd, tussen de Kouterlosstraat en het Stationsplein, en van de Doorniksesteenweg tot aan de fietsersbrug over de Schelde. Dit nieuwe traject was een ontbrekende schakel van de F45-fietssnelweg.

IZEGEM: Poolse truck vat vuur!

Een Poolse trucker was dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur op de terreinen van Transport Ghekiere langs de Noordkaai in Izegem bezig met het reinigen van zijn voertuig, toen hij plots een vreemde geur opmerkte. In zijn voertuig was er achter de passagierszetel een brandje ontstaan. De brandweer werd verwittigd en snelde onmiddellijk ter plaatse.

ARDOOIE: Voormalige onthaalmoeder ziet haar rechtzaak uitgesteld naar begin volgend jaar!

Een voormalige onthaalmoeder uit Ardooie staat in de Brugse rechtbank terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een zes maanden oude baby. De 36-jarige onthaalmoeder  van kinderopvang Cococinel in de Beverensestraat in Ardooie  schudde het jongetje twee jaar geleden dooreen, naar eigen zeggen nadat de baby gevallen was.

ANZEGEM: Driedaags trainingskamp in de Vlaamse Ardennen voor Deceuninck-Quick.Step!

De renners van Deceuninck-Quick.Step blazen in de week van 15 juni  verzamelen voor een trainingskamp in de Vlaamse Ardennen, namelijk in Kaster bij Anzegem. Het trainingskamp zal drie dagen duren. Renners en staf zullen niet zoals gebruikelijk in een hotel verblijven, maar in een groot huis. Voor of bij hun aankomst op het trainingskamp worden ze allemaal door de ploegarts getest op covid-19. 

ROESELARE-KORTRIJK : Direct laten behandelen voor drugsverslaving

 Een 23-jarige jongeman uit Roeselare moet zich van de rechter in Kortrijk onmiddellijk laten opnemen om aan zijn drugsverslaving te werken. Doet hij dat niet dan worden achttien maanden celstraf volledig effectief. Hij ranselde zijn vriendin ernstig af. Ondanks slagen met een bezemsteel, vuistslagen en het uittrekken van plukken haar verzoende het koppel zich opnieuw.

IEPER : Parket wil dronken chauffeur voor Asissen

Het parket van Ieper wil Davy K. uit Vleteren, die in november 2018 een dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij Sharon Gruwez uit Boezinge om het leven kwam, voor het hof van assisen brengen wegens moord. De onderzoeksrechter stelde vast dat er geen remsporen waren op de plek van het ongeval én dat Davy K. veel te snel reed, waardoor het mogelijk was dat hij de crash opzettelijk had veroorzaakt.