HEULE: Chiroleider test positief! Startdag afgelast

Een leider van Chiro Stine is positief getest op corona. Uit voorzorg besloten een aantal leden van de leiding preventief in quarantaine te gaan.  Degene die in contact kwamen met de jongen die positief bleek, zijn getest. Tot nu zijn ze allen negatief. Nog niet alle resultaten van de testen zijn bekend. Wegens de coronabesmetting gaat de geplande startdag van zondag aanstaande niet door. 

IZEGEM: Rudy Mistiaen sterft 14 dagen na ongeval

Veertien dagen nadat de 73-jarige Rudy Mistiaen in Ieper met zijn fiets onder een vrachtwagen belandde, is de Izegemnaar woensdag overleden. Het nieuws raakte pas nu bekend. Rudy Mistiaen is boekhouder geweest in het Izegemse woon-zorgcentrum Ten Bos. Twaalf jaar geleden ging hij met pensioen. Rudy Mistiaen was de trotse vader van dochter Iris en zoon Jonas. Inmiddels waren er ook al vijf kleinkinderen.

ROESELARE: Motorrijder zwaargewond

Vrijdagnamiddag is een 32-jarige motorrijder uit Roeselare zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt van de Beversesteenweg en de Bollaardstraat. Het kwam tot een botsing met een wagen bestuurd door een 60-jarige vrouw.  De motorrijder raakte zwaargewond maar verkeerde niet in levensgevaar.  De Beversesteenweg bleef even voor alle verkeer afgesloten. 

IEPER: Noodnummers niet overbelasten met vragen rond corona!

Noodnummers 112 en 1733 kennen een stijgend aantal niet-medische oproepen van burgers die ongerust zijn over de snelle opmars van het coronavirus, en de maatregelen die daarop volgen. De lokale besturen van de eerstelijnszone Westhoek (Heuvelland, Houthulst, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke) doen daarom een oproep om noodnummers vrij te houden voor noodgevallen. 

ROESELARE: Belgisch Solar Team morgen aan de start van European Solar Challenge met spitstechnologie van het Roeselaarse BO-Solutions

Dit weekend, op 19 en 20 september, vindt op Circuit Zolder de 6de “24 hours iLumen European Solar Challenge” plaats. De iESC is de enige 24-urenrace voor zonnewagens ter wereld. Vijftien zonnewagens gaan de strijd aan, waaronder het Belgisch Agoria Solar Team, wereldkampioen 2019 op de Bridgestone World Solar Challenge met maar liefst 2 wagens, de Bluepoint en de Punch 2.