DE PANNE: Provincie voert omgevingswerken uit op provinciedomein Duinpanne (De Panne)

Ingediend door Stefaan op wo, 22/09/2021 - 22:11

Op maandag 27 september beginnen de omgevingswerken op de site van provinciedomein Duinpanne in De Panne. In een eerste fase, die loopt tot 31 december, wordt de grote kasseiweg op de parking open gebroken en worden nieuwe rioleringen voorzien.

Uit te voeren werken

KUURNE: Kuurne organiseert zeepkistenrace voor 5de en 6de leerjaar als stemactiviteit

Ingediend door Stefaan op wo, 22/09/2021 - 22:08

Kuurne besloot een stemactiviteit te organiseren voor alle leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar binnen het coronafonds. Nu de veiligheidsmaatregelen afgebouwd worden, kan de stemactiviteit eindelijk volgende week plaatsvinden. De kinderen worden uitgedaagd om samen een zeepkar te bouwen en de strijd onderling aan te gaan. Doel? De Kuurnse kinderen spelenderwijs met STEM in contact brengen.

ALGEMEEN: Geen mondmaskerplicht meer in secundair onderwijs vanaf 1 oktober!

Ingediend door Stefaan op wo, 22/09/2021 - 21:59

De mondmaskerplicht vervalt vanaf 1 oktober in het secundair onderwijs in Vlaanderen. Dat communiceert de minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) woensdagavond na afloop van het onderwijsoverleg. Het hele onderwijsveld zat woensdag samen over de kwestie, met onder meer de minister, de koepels en experts. De meningen over behoud van de mondmaskerplicht lopen sterk uiteen.

ROESELARE : Man valt van appartement en sterft!

Ingediend door Jos op wo, 22/09/2021 - 17:02

ROESELARE In het centrum van Roeselare is dinsdagavond een man om het leven gekomen toen hij van een balkon viel van zijn appartement. Het drama gebeurde rond 21.45 uur aan de achterkant van een appartementsgebouw in de Koning-Albert I-laan in Roeselare. De man maakte een kwalijke val van het balkon van zijn flat. De hulpdiensten snelden nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.

ROESELARE : Personeel geen voorstander van privatisering

Ingediend door Jos op wo, 22/09/2021 - 16:00

ROESELARE Het gemeenschappelijk vakbondsfront komt deze week naar buiten met de actie ‘bescherm de publieke zorg’. Deze kadert in de bezorgdheden die de sociale partners hebben bij een Vlaams decreetsvoorstel om de publieke zorg open te stellen voor privé-investeerders.  Dan ontstaat bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om personeel onder te brengen in het privéstelsel van arbeidsvoorwaarden.

WEVELGEM : Week van de duurzame gemeente

Ingediend door Jos op wo, 22/09/2021 - 15:05

Op zondag 26 september organiseert Wevelgem, samen met de Provincie West-Vlaanderen en VELT, de ‘Duurzame Tour’. Dat kadert in de campagne ‘Week van de Duurzame Gemeente’ van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Tijdens de Duurzame Tour kunnen bezoekers kennis maken met tal van ‘Duurzame Helden’ en duurzame initiatieven.