ALVERINGEM: Afvalbrand zorgt voor hevige rookontwikkeling

Vrijdagavond omstreeks 18.15u kreeg Brandweer Westhoek een oproep voor brand in de Hoogstadestraat in Alveringem. Wellicht had een voorbijganger rook opgemerkt en de brandweer verwittigd. Volgens een buurtbewoner kon de brandweer de vuurhaard niet meteen bereiken omdat de doorgegeven straat niet correct was. De brand situeerde zich echter op een boerderij in de doodlopende Brouwerijstraat.

KUURNE: 120 km. ipv 50 km. per uur

De politie van de zone Vlas heeft in Kuurne een motorrijder die veel te snel reed kunnen onderscheppen. De motorrijder scheurde wel vaker aan hoge snelheid door de straat, nu was dit ook aan 120 kilometer per uur, waar je 50 mag. De politie heeft vrijdagmorgen een flitswagen en anonieme politiemotor ingezet om de man uit Moeskroen te klissen.

WIJTSCHATE: Woning uitgebrand

Vrijdagmiddag iets na twaalven is brand uitgebroken in een woning in de Staanijzerstraat in Wijtschate. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond een slaapkamer op de eerste verdieping en de zolder al in lichterlaaie. Het vuur verspreidde zich snel naar de benedenverdieping waardoor de volledige woning zware rook- , brand- en waterschade opliep en dus onbewoonbaar is verklaard.