VEURNE/IZEGEM: Nerimat veroordeeld voor kraanongeval in Nieuwpoort

Op de correctionele rechtbank van Veurne heeft de rechter zich uitgesproken in de zaak van het dodelijk kraanongeval in Nieuwpoort enkele jaren geleden. De rechter was van oordeel dat de algemene zorgvuldigheid niet werd nageleefd en veroordeelde het kraanbedrijf Nerimat uit Izegem dan ook tot een boete van 12.000 euro waarvan bijna alles met uitstel.  

ALGEMEEN : Heel wat versoepelingen / Welness en Sauna's blijven dicht

Vanaf 8 juni mogen we onze individuele bubbel uitbereiden tot 10 personen per week en gaan cafés en restaurants onder voorwaarden weer open. Vanaf dan mag u ook in eigen land uitstappen doen, van één of meerdere dagen. Op 15 juni gooit België dan de grenzen weer open. De Veiligheidsraad heeft heel wat versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd.

KOKSIJDE: Asielzoekers protesteren in het asielcentrum

Een 15-tal asielzoekers hielden woensdag een protestactie in het asielcentrum van Koksijde. Ze protesteren tegen de lockdown die in het centrum van kracht is. Door een corona-uitbraak besliste de crisiscel van Lokaal Bestuur Koksijde dat niemand het centrum in- of uit mag. Maar dit weekend verdwenen de agenten aan de poort, en konden de asielzoekers weer even het open centrum verlaten.

ALGEMEEN : Cijfer blijft dalen.17 mensen bezweken aan coronavirus in voorbije 24 uur, 70 nieuwe besmettingen

Gisteren zijn er in ons land 17 mensen overleden aan het coronavirus, waarvan 10 in Vlaanderen, 7 in Wallonië, en 0 in Brussel. Van die 17 overleden 11 personen in het ziekenhuis en 6 in een woonzorgcentrum. In totaal zijn er al 9.522 mensen overleden door het coronavirus.

BRUGGE-AVELGEM : Provinciaal fietspad nadert zijn voltooiing

Het laatste deel van de herinrichting van het Guldenspoorpad in Avelgem is afgewerkt. Er werd op de Groene As een dubbelrichtingsfietspad met een breedte van 3 meter over een afstand van 2 km gerealiseerd, tussen de Kouterlosstraat en het Stationsplein, en van de Doorniksesteenweg tot aan de fietsersbrug over de Schelde. Dit nieuwe traject was een ontbrekende schakel van de F45-fietssnelweg.

TORHOUT: Oproep vrijwilligers voor bedeling resterende filters

Vorige week werd het grootste deel van de mondmaskers bedeeld. Omdat niet alle filters geleverd werden, ontvingen sommige mensen deze nog niet. Daarnaast kwamen er een aantal meldingen binnen van mondmaskers die niet of tekort bezorgd werden. Om deze laatste mondmaskers en filters huis-aan-huis te bedelen zoeken we enthousiaste vrijwilligers.

Geen mondmasker ontvangen?