MENEN: Brandstichting in voormalig vlasbedrijf

Enkele jongeren stichtten donderdagnamiddag omstreeks 16.20 uur brand in het voormalig vlasbedrijf langs de Wervikstraat in Menen. Ze staken stro in brand . Enkele jongeren konden door de politie meegenomen worden voor verhoor.  Het was de echtgenote van de gepensioneerde landbouwer die vlakbij op zijn hoeve woont, die donderdagnamiddag plots rook zag opstijgen vanuit het voormalig vlasbedrijf.

TORHOUT: Crevits investeert 50 miljoen Euro om digitale kloof te dichten!

Vlaams minister van werk Hilde Crevits uit Torhout maakt 50 miljoen euro vrij om laaggeschoolde werknemers te leren omgaan en werken met computers. Dat maakt de Torhoutse CD&V-politica bekend op Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. De 50 miljoen euro steun voor de digitale omwenteling maakt deel uit van het post-corona relanceplan van de Vlaamse regering.

DIKSMUIDE: Tractor kantelt!

Woensdagnamiddag was er hinder bij het rondpunt in de Kaaskerkestraat in Diksmuide. Een tractor met een mestkar met gedroogde lading mest kantelde in de bocht van het rondpunt. Door het ongeval was er enige tijd file in de richting van Diksmuide. De brandweer kwam ter plaatse om de weg te reinigen en het verkeer in goede banen te leiden.

MERKEM: Zware woningbrand

In de Westbroekstraat in Merkem brak woensdagnacht een felle brand uit in een rijwoning dat momenteel volledig gerenoveerd wordt. De eigenaar was op dat moment aan het slapen en werd wakker door het vuur. Hij liep brandwonden op. Het pand is onbewoonbaar. Het parket werd verwittigd en de woning is momenteel verzegeld.