ROESELARE: Nieuwe straatnamen verwijzen naar ‘Bevrijding van Roeselare’

Stad Roeselare kent zes straten in het nieuwe woongebied aan de Gitsestraat een straatnaam toe die verwijst naar de bevrijding van Roeselare in 1944. Op 7 september 1944 werd Roeselare bevrijd door de 1ste Poolse Pantserdivisie onder leiding van generaal Maczek. Een aantal Roeselaarse inwoners speelde een belangrijke rol. Hen een straatnaam toekennen is dan ook een mooi eerbetoon.

ROESELARE: Van alles te beleven tijdens de paasvakantie in RSL!

De kinderen hebben al een weekje extra paaspauze achter de rug, maar nu is de paasvakantie ook echt gestart. Opnieuw niet helemaal zoals we gewoon zijn, zo zitten reizen naar het buitenland er nog altijd niet in en moeten we ons nog steeds houden aan strenge coronamaatregelen. Maar geen nood! Ook dicht bij huis is er van alles te beleven met jouw bubbel!

ROESELARE: Vaccinatiecentrum Roeselare pilootcentrum voor QVAX

Het vaccinatiecentrum Roeselare (voor de inwoners van Roeselare, Ardooie, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Staden) werd, naast Deinze, geselecteerd als pilootcentrum voor het QVAX-systeem van de federale overheid. Via dit nieuwe online systeem kan je je inschrijven op een reservelijst om een coronavaccin te krijgen. Deze software wordt deze week eerst uitvoerig uitgetest.

ROESELARE: Stad Roeselare organiseert een 10.000 stappen buurtenclash

Stad Roeselare organiseert een 10.000 stappen buurtenclash. In de maand mei kan jouw buurt, wijkcomité of een groepje enthousiaste buren strijden tegen andere buurten uit Roeselare. De buurt die de meeste stappen zet in de maand mei wint een leuke prijs voor de volledige buurt. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met het aantal deelnemers per buurt. Inschrijven kan tot en met 12 april. 

ROESELARE : Briljant voor Marc en Noella

Maandag j.l. was er voor de bewoners een gezellig feest in de cafétaria van het Rusthuis ‘ De Waterdam ‘ Reden was het feit dat Marc Lavaert en Noella Depuydt hun briljanten bruiloft vierden. Marc zag het levenslicht op 17 november 1937 en op 20 April in het zelfde jaar werd ook Noella geboren. Als kleuter trol Marc naar de zilverbergsschool en Noella mocht naar het schooltje aan de Vossemolen.

ARHUS BLIJFT OPEN

ARhus in april
ARhus blijft open
Wooncafé: (ver)kopen, (ver)bouwen, huren
Plats Divers: proeven van diversiteit
Collectie in de kijker: lentefrisse inspiratie
Apps in de kijker: wachtwoordmanagers
 ARhus blijft open