ROESELARE: Koornstraat tijdelijk doodlopend door wegenwerken

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:38

De Koornstraat in Roeselare wordt vanaf volgende maand tijdelijk eventjes een doodlopende straat. Die ingreep komt er in het kader van de heraanleg van de Spanjestraat. Vanaf februari wordt de Spanjestraat opgebroken tussen de Mandellaan en de Koornstraat en ook het kruispunt wordt afgezet. Je zal tot aan de Spanjestraat kunnen rijden en op het einde draaien.

ROESELARE: JMA brengt muziek uit de tijd van Rodenbach

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:36

Het Jeugd Muziekatelier (JMA) organiseert op woensdag 9 februari een Rodenbachconcert voor het brede publiek. Dit om 19 uur in zaal Het Verzonken Kasteel in ARhus op De Munt. Ze zullen er de figuur van Albrecht Rodenbach toelichten en leerlingen en leraars brengen er muziek uit zijn tijd. Dit op fluit, gitaar, klarinet, saxofoon en viool.

ROESELARE: Stad gaat strijd aan tegen zwerfvuil, vooral De Munt wordt onder de loep genomen!

Ingediend door Stefaan op do, 20/01/2022 - 17:34

Stad Roeselare wil komaf maken met zwerfvuil gelinkt aan afhaalmaaltijden. Na klachten van zowel burgers als de afvalophalers zelf stapt de stad mee in het project ‘On the Go’. Vanaf volgende week wordt alle zwerfvuil op en rond De Munt letterlijk onder de loep genomen. Die analyse moet vervolgens leiden tot initiatieven die zich richten op zowel de handelaars als de burgers.

ROESELARE: Stad pompt 640.000 euro in herstellingswerken stadswegen

Ingediend door Stefaan op di, 18/01/2022 - 17:27

Roeselare trekt net geen 640.000 euro uit voor herstellingswerken aan stadswegen en het uitvoeren van verkeersingrepen in de periode 2022-2025.  Het gaat onder andere om de plaatsing van anti-parkeerpalen, de aanleg van nieuwe verhardingen in betontegels of betonstraatstenen, de plaatsing van trottoirbanden, rioolaansluitingen en het anticiperen op meldingen via 1788.