ROESELARE: Vijftien jaar Robert Half in West-Vlaanderen: trends en evoluties

Ingediend door Stefaan op do, 07/07/2022 - 15:11

In 2007 opende Robert Half haar kantoor in West-Vlaanderen. Anno 2022 telt de marktleider in gespecialiseerde rekrutering zes divisies in Roeselare. Niet alleen het kantoor is sterk gegroeid, ook de West-Vlaamse arbeidsmarkt is geëvolueerd op vijftien jaar tijd. Het HR-beleid
van de bedrijven is enorm geprofessionaliseerd en ze zijn bewuster bezig met zaken als employer branding en talent management. Naast het uitbouwen van een gespecialiseerd HR-beleid hebben ze zich ook meer en meer ingezet op het ontwikkelen van strategieën binnen rekrutering en retentie.

ROESELARE: Jef Bogaert publiceert “Ratte Vyncke en zijn wereld”

Ingediend door Stefaan op wo, 06/07/2022 - 19:00

Het Lievens-Vynckefonds feliciteert auteur Jef Bogaert met de publicatie van “Ratte Vyncke en zijn wereld”. In dit opmerkelijk opus beschrijft hij de innemende persoonlijkheid en historische figuur van Amaat Vyncke, oudleerling van het Klein Seminarie, vriend van Gezelle en Rodenbach, zoeaaf, ontdekkingsreiziger en missionaris...

ROESELARE: Stad Roeselare zet deze zomer in op een SMOTspot

Ingediend door Stefaan op di, 05/07/2022 - 17:08

Stad Roeselare zet reeds meerdere jaren in op preventieve maatregelen om de gezondheid van haar inwoners te verbeteren. Vorig jaar werden nieuwe preventieboxen gelanceerd om in te zetten tijdens evenementen. Voor de zomeredities zit daar standaard zonnecrème bij. Om het ook in de stad veiliger te maken voor onze inwoners, plaatst de stad nu voor het eerst een SMOTspot.  

ROESELARE: Sluitingsdagen stadsdiensten in juli

Ingediend door Stefaan op di, 05/07/2022 - 17:05

Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn alle stadsdiensten gesloten op maandag 11 juli.  Op donderdag 21 juli, Nationale feestdag, zijn alle stadsdiensten gesloten.   Ook op vrijdag 22 juli zijn de stadsdiensten inclusief het Welzijnshuis gesloten. De recyclageparken en de stedelijke sportinfrastructuur nemen geen brugdagen en zijn op beide dagen open voor het publiek.  KOERS.