ROESELARE: Pelletkachel zorgt voor brand

Ingediend door Stefaan op zo, 10/12/2023 - 13:48

De brandweer van Roeselare moest zaterdagmiddag omstreeks 17 uur tussenbeide komen in de Schierveldewijk. Daar was er in de Schildersstraat een probleem ontstaan met een pelletkachel. De bewoners merkten zelf het probleem op en verwittigden de brandweer. Bij aankomst was duidelijk dat de rook van de pelletkachel niet naar buiten kon ontsnappen.

ROESELARE: VMS reikt opnieuw drie ankers uit aan verdienstelijke oud-leerlingen!

Ingediend door Stefaan op zo, 10/12/2023 - 12:48

Naar jaarlijkse traditie reikte de Oud-leerlingenbond van de Vrije Middelbare School (VMS) opnieuw enkele Ankers uit. Die gaan steevast naar verdienstelijke oud-leerlingen. Die eer was dit jaar in eerste instantie weggelegd voor Lennert Dierickx, gepassioneerd strafpleiter in spraakmakende zaken en lesgever aan de UGent. Ook Peter Soete werd gehuldigd.

DIKSMUIDE/ROESELARE: Stad Diksmuide schenkt historische archiefstukken aan Roeselare en het Rijksarchief

Ingediend door Stefaan op za, 09/12/2023 - 07:56

Vrijdag werden in de gotische zaal van het stadhuis in Diksmuide zes dozen met documenten overhandigd aan burgemeester Kris Declercq van Roeselare en aan het Rijksarchief van West-Vlaanderen. Er werden 301 archiefbundels met documenten voor de Ambacht van Roeselare, dertig archiefbundels met documenten voor het Rijksarchief in West-Vlaanderen overhandigd.

ROESELARE: Slecht weer leidt tot vertraging bij werken Kazandstraat

Ingediend door Stefaan op za, 09/12/2023 - 07:47

De rioleringswerken in de Kazandstraat, tussen de Aakstraat en de Mandellaan, ondervinden vertraging door het recente slechte weer. De planning werd dan ook herzien. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de werken afgerond zouden zijn richting het bouwverlof. Die timing is nu opgeschoven en alle werkzaamheden zullen naar verwachting voor het bouwverlof van 2024 zijn voltooid.