ROESELARE: Zeven winnaars ontvangen een preventie-in-je-wijk-geschenkenpakket

Ingediend door Stefaan op wo, 13/10/2021 - 01:00

Ook dit najaar trokken de Gemeenschapswachten, de preventiedienst van politiezone RIHO en de brandweer van Roeselare er weer op uit naar verschillende Roeselaarse wijken. Op 25 september streken ze op de O.L.V-markt neer en op 9 oktober in de Odiel Defraeyestraat en Beatrijsstraat.

ROESELARE: Na een geslaagd Weekend van de Klant zetten we Week van de Belgische Mode in

Ingediend door Stefaan op di, 05/10/2021 - 15:08

Dit weekend was Roeselare de hoofdstad van Weekend van de Klant. Ondanks het wisselvallige weer trokken heel wat kooplustigen naar de stad. Ze werden er getrakteerd op Bekende Vlamingen achter de kassa, live muziek op de straathoeken en leuke straat- en kinderanimatie.

ROESELARE: Bladkorven klaar voor de herfst!

Ingediend door Stefaan op di, 05/10/2021 - 15:05

Zeker vandaag haalt de herfst uit naar de bomen om hun blaadjes los te laten. De Stad Roeselare bereidt zich alvast voor op de bladerval door de bladkorven uit te zetten. De bladkorven worden geplaatst op groenzones, langs de straat, in parken en op pleintjes en blijven daar staan tot eind december. Het zijn verzamelkorven voor de bladeren van de stadsbomen op het openbaar domein.

ROESELARE: Stad Roeselare lanceert Beleefroute Adriaen Willaert

Ingediend door Stefaan op ma, 04/10/2021 - 12:35

Roeselare pakt uit met een digitale beleefroute over Adriaen Willaert. Dit nieuw initiatief heeft tot doel het muzikaal erfgoed van de componist Adriaen Willaert te waarderen en zichtbaar te maken in de stad. Met dit project maak je kennis met de unieke wereld van Adriaen Willaert, een toptalent met internationale allure.

ROESELARE: Met Simmoneke en Isabelle A op de foto!

Ingediend door Stefaan op za, 02/10/2021 - 15:56

Zaterdagnamiddag kwamen enkele BV's naar Roeselare naar aanleiding van 'Weekend van de klant'. Zo kwam Marleen Merckx, beter gekend als Simonneke uit Thuis, ondermeer naar herenkledij Xavier en café-restaurant De Koornbloem. Isabelle A was verkoopster van dienst bij 'Lingerie Sofie' en de schoenenzaak 'New Paris Londres' in de Ooststraat. Fans konden natuurlijk met hen op de foto.