ROESELARE: Ezel Berry trekt er opnieuw op uit en stapt 500 km voor het goede doel

Ingediend door Stefaan op di, 28/05/2024 - 08:00

Op zondag 2 juni start ezel Berry aan deel 2 van de Sint Martinusroute met als einddoel Parijs. Die route start in Utrecht (NL), passeert in Rumbeke en eindigt in Tours (FR). Vorig jaar legde Berry reeds het traject Oekene - Utrecht af, een tocht van ongeveer 600 km. Deze keer gaat het zuidelijker en wandelen ze de route tot in Parijs, goed voor zo’n 500 km.

ROESELARE: Oxfam-Wereldwinkel organiseert ontbijtbuffet op Vaderdag

Ingediend door Stefaan op di, 28/05/2024 - 08:00

Op Vaderdag, zondag 9 juni 2024, organiseren ze met Oxfam-Wereldwinkel Roeselare een (h)eerlijk ontbijtbuffet in de Broederschool. De vrijwilligers van de Wereldwinkel willen iedereen (en de vaders extra) verwennen met een uitgebreid, lekker en eerlijk ontbijt.  Ze nodigen jullie uit op zondag 9 juni tussen 8u en 11u in de Broederschool (Mandellaan 170, Roeselare).

ROESELARE: Filmbenefiet ten voordele van vzw Victor

Ingediend door Stefaan op di, 28/05/2024 - 08:00

De Roeselaarse vzw Victor, de thuisbegeleidingsdienst voor personen met autisme en hun gezin, organiseert op donderdag 30 mei een filmbenefiet in Cinema De Keizer in Lichtervelde. Ze vertonen er ‘J’aime la vie’, de debuutfilm van Mathias Sercu die hij zelf omschrijft als een ode aan het leven en aan het zorgen voor elkaar. Sercu, die peter is van de vzw Victor, komt ook zelf een woordje duiding geven.

ROESELARE: 3 wielerorganisaties organiseren samen twee jeugdwedstrijden op kermiszondag!

Ingediend door Stefaan op ma, 27/05/2024 - 22:03

De organisatoren van “ West-Vlaanderens Mooiste (vzw Sportevenementen), het Dovy Natourcriterium (vzw Roeselare Koerst) en Maselis G.P. Monseré ( Kon. Wielerclub Mandelzonen)  gaan in de toekomst samenwerken om wielerwedstrijden te organiseren gericht naar jongeren. Een eerste gaat door op kermiszondag 25 augustus.

ROESELARE: Dienst Hematologie AZ Delta in de prijzen

Ingediend door Stefaan op ma, 27/05/2024 - 17:29

De dienst Hematologie van het Roeselaarse ziekenhuis AZ Delta is in de prijzen gevallen. Twee verpleegkundigen van de dienst wonnen dubbel goud in een nationale wedstrijd van de Belgian Hematology Society. Marleen Neyrinck won de STARR Nurse Award met haar project rond het verbeteren van de zorg tijdens aferese. Dat is het proces waarbij een of meer bloedbestanddelen uit het bloed worden gehaald.