WESTROZEBEKE: Crossduatlon tijdens kermisweekend?

De jaarlijkse crossduatlon in Westrozebeke, die gepland stond voor 30 januari maar verplaatst werd naar 13 maart, is opnieuw opgeschoven naar een latere datum. De triatlonbond heeft laten weten dat wedstrijden voor 1 april niet toegelaten zijn. Bene Pype van de organisatie: “We hebben een aanvraag ingediend bij de gemeente voor zaterdag 24 juli. Ons evenement zou dan samenvallen met Westrozebeke Kermis.”

ARDOOIE: Bevolking groeit aan

Het aantal inwoners in  Ardooie steeg het afgelopen jaar van 9.077 naar 9.147. Deze stijging is vooral te danken aan het positieve migratiecijfer. In Ardooie wonen er 6.844 mensen en in Koolskamp 2.303. Het aantal gezinnen in Ardooie bedraagt 2.965 tegenover 949 in Koolskamp. Er waren 526 nieuwkomers tegenover 421 vertrekkers. Met 96 geboorten bleef het cijfer ongeveer hetzelfde.

ALVERINGEM: Afvalbrand zorgt voor hevige rookontwikkeling

Vrijdagavond omstreeks 18.15u kreeg Brandweer Westhoek een oproep voor brand in de Hoogstadestraat in Alveringem. Wellicht had een voorbijganger rook opgemerkt en de brandweer verwittigd. Volgens een buurtbewoner kon de brandweer de vuurhaard niet meteen bereiken omdat de doorgegeven straat niet correct was. De brand situeerde zich echter op een boerderij in de doodlopende Brouwerijstraat.

IZEGEM: Eén maand langer in de cel voor moordpoging

Stefaan G. (47) blijft een maand langer in de gevangenis. Hij wordt beschuldigd van de moordpoging op zijn huisbaas en ‘vriend’ Dirk G. (72). Die laatste heeft ondertussen het ziekenhuis verlaten en herstelt thuis in Deerlijk van de 15 messteken die hij zondagavond 21 februari kreeg toegediend . Dat gebeurde langs de Rijksweg in Izegem. De dader stak het weg wandelende slachtoffer meerdere keren met een mes. Met levensbedreigende verwondingen werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De dader kon snel in de buurt opgepakt worden.

KUURNE: 120 km. ipv 50 km. per uur

De politie van de zone Vlas heeft in Kuurne een motorrijder die veel te snel reed kunnen onderscheppen. De motorrijder scheurde wel vaker aan hoge snelheid door de straat, nu was dit ook aan 120 kilometer per uur, waar je 50 mag. De politie heeft vrijdagmorgen een flitswagen en anonieme politiemotor ingezet om de man uit Moeskroen te klissen.

WIJTSCHATE: Woning uitgebrand

Vrijdagmiddag iets na twaalven is brand uitgebroken in een woning in de Staanijzerstraat in Wijtschate. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond een slaapkamer op de eerste verdieping en de zolder al in lichterlaaie. Het vuur verspreidde zich snel naar de benedenverdieping waardoor de volledige woning zware rook- , brand- en waterschade opliep en dus onbewoonbaar is verklaard.