ROESELARE: Jelle Van Heesbeke haalt goud op EK ropeskipping per ploeg!

Ingediend door Stefaan op za, 06/08/2022 - 11:35

De 21-jarige Roeselarenaar Jelle Van Heesbeke is net terug van het EK Rope Skipping in het Slovaakse Bratislava. Daar behaalde hij met de Belgische ploeg een gouden medaille in de landenwedstrijd en ging hij met een bronzen plak in de individuele competitie naar huis. “Ik droom ervan om volgend jaar op het WK in de Verenigde Staten zowel goud te behalen met de ploeg als individueel.”

ROESELARE: Speuren naar de schat

Ingediend door Stefaan op vr, 05/08/2022 - 15:00

Nog heel de zomervakantie kan je zowel in ARhus, zowel op De Munt als het filiaal in Rumbeke, als in KOERS. Museum van de Wielersport deelnemen aan de zoektocht Schatten van Vlieg. Dit jaar staan de zintuigen centraal met als thema: ruik jij wat ik ruik? Of ruik je iets anders dan jouw vrienden of ouders? De uitgelezen kans dus om zowel letterlijk als figuurlijk je speurneus op te zetten.

RUMBEKE: 'Baby Friendly Hospital Initiative'-label voor kraamafdeling AZ Delta campus Rumbeke

Ingediend door Stefaan op vr, 05/08/2022 - 09:18

De kraamafdeling van AZ Delta campus Rumbeke mocht onlangs het ‘Baby Friendly Hospital Initiative’-label ontvangen. Het BFHI-label geeft aan dat het ziekenhuis een kwalitatief hoogstaande opvang, ondersteuning en begeleiding biedt voor moeder en baby.

ROESELARE: Wegenwerken in de Ooststraat

Ingediend door Stefaan op di, 02/08/2022 - 09:00

Vanaf maandag 8 augustus vernieuwt de stad de rijweg in de Ooststraat. Dit is tussen de Grote Markt en het verkeersvrije gedeelte, inclusief het kruispunt met de Jan Mahieustraat. De aannemer start aan de Grote Markt en schuift stelselmatig op. De kruispunten met de Jan Mahieustraat en de Delaerestraat blijven zo lang mogelijk open. Ze worden slechts een paar dagen afgesloten op het einde van de werken.