ROESELARE: Stad Roeselare biedt financiële steun aan vrijetijdsprojecten

Ingediend door Stefaan op wo, 22/09/2021 - 11:16

Wie iets wil realiseren in Roeselare en daarmee het vrijetijdsaanbod van de stad verruimt, kan hiervoor financiële steun krijgen. Het huidige projectsubsidiereglement kreeg een grondige update en staat nu open voor alle verenigingen en inwoners van Roeselare.
De subsidie bedraagt minstens 500 euro en is bedoeld voor Roeselaarse verenigingen of minimaal drie individuen met een goed idee, zoals een sportief of wijkgericht project voor de Roeselarenaar, een cultureel evenement, een originele vrijetijdsactiviteit voor jongeren. De voorwaarden hierbij zijn dat de projecten zich afspelen in de vrijetijdssfeer, afwijken van de reguliere werking van de vereniging of organisatie en publiek toegankelijk zijn voor iedereen.

ROESELARE : Word jij onze nieuwe cultureel ambassadeur?

Ingediend door Jos op di, 21/09/2021 - 17:04

Genieten jouw culturele prestaties ook erkenning buiten de stadsgrenzen? Zet je met jouw kunstproject een stempel op het algemene kunst- en cultuurlandschap? Dan ben jij misschien de geschikte kandidaat om Cultureel Ambassadeur voor Roeselare te worden. De stad lanceert een oproep voor de Cultureel Ambassadeur 2021-2023. Zowel professionele als niet-professionele kunstenaars, artiesten, verenigingen, enz.

ROESELARE : Duizendste kindje geboren in AZ Delta in Rumbeke

Ingediend door Jos op ma, 20/09/2021 - 18:04

Zopas werd Lucas geboren in Roeselare en wat hij wellicht niet wist is dat hij de 1000ste baby was die dit jaar geboren werd op campus Rumbeke. Papa Stijn en mama Tessa zijn heel gelukkig met hun tweede kindje en kregen voor deze bijzondere gebeurtenis een bloemetje aangeboden. We wensen het jonge paar en Lucas alle geluk toe;

ROESELARE : Jozef en Rose huwden 65 jaar geleden  

Ingediend door Jos op ma, 20/09/2021 - 16:03

Jozef Decorte en zijn vrouw Rose Leuridan wonen langs de Henri Horriestraat en werden zaterdag l.l. ontvangen op uitnodiging van het stadsbestuur. Schepen Nathalie Muylle bracht hen een kleine hulde. Het was in 1956 toen beiden in Brugge voor het altaar stonden. Hij was uurwerkmaker van beroep en Rose was werkzaam als laborante. Uit het huwelijk werden vier kinderen geboren.

ROESELARE : De Denker huldigt fotograaf Stefaan Beel

Ingediend door Jos op zo, 19/09/2021 - 19:07

ROESELARE Cultureel genootschap De Denker heeft zijn tweejaarlijkse prijs aan de Roeselaarse fotograaf Stefaan Beel uitgereikt. Het beeldje en bijhorende lintje gingen in kenniscentrum ARhus naar persfotograaf Stefaan Beel. Hij werkt al jaren voor publicaties als De Krant van West-Vlaanderen en Het Nieuwsblad. Daarnaast is hij ook een talentvol lesgever aan de Stedelijke Academie.