ROESELARE: 12 brouwers op Bierfestival #VANRSL

Ingediend door Stefaan op do, 28/09/2023 - 08:00

Het Bierfestival #VANRSL blijft focussen op bier. De organisatie zette vorig jaar voor het eerst ook gin op de kaart, maar dat experiment krijgt geen vervolg. Op zaterdag 7 oktober kan je dus een 50-tal biertjes proeven van 12 brouwers in de conferentiezaal van Expo Roeselare. Onder hen zeven nieuwe. Ze zijn bijvoorbeeld het eerste bierfestival dat de nagelnieuwe Rodenbach Evolved in primeur mag schenken.

ROESELARE: Dorpsfiguur Gilbert Arteel overleden!

Ingediend door Stefaan op do, 28/09/2023 - 08:00

Dorpsfiguur en voetbalfanaat Gilbert Arteel is afgelopen zondag op 95-jarige leeftijd overleden in z’n slaap. Gilbert Arteel zag het levenslicht op 10 augustus 1928 en groeide op langs de Vijfwegenstraat, vlakbij ‘t Motje dat de thuishaven was van voetbalploeg KSK Roeselare. Na zijn actieve carrière was hij tot zijn 70ste actief bij KSV Roeselare als duiveltjestrainer.

RUMBEKE: Buurtpreventienetwerk in Koerswijk na vele inbraken

Ingediend door Stefaan op do, 28/09/2023 - 08:00

Na 13 inbraken in anderhalf jaar tijd was de maat vol voor de bewoners van de Koerswijk in Rumbeke. Met de steun van de stad en politiezone RIHO startten ze een buurtpreventienetwerk op. De buurtbewoners houden contact met elkaar via een WhatsApp-groep.  De buurtpreventienetwerken zijn zichtbaar met een speciaal bord op de invalswegen van de buurt.

ROESELARE: Kapperswedstrijd tijdens Jaarbeurs in Nieuw Kleedje

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:54

Op zondag 5 november 2023 vindt tijdens de Jaarbeurs Roeselare de Belgium Hairdressers Trophy for young talents plaats. Dit jaar wordt de wedstrijd helemaal vernieuwd. Zo duurt het event nu een volledige dag en worden er maar liefst drie trofeeën uitgereikt. De presentatie blijft in handen van Bruno Lambert.

ROESELARE: Zet Patrick Lefevere stapt terug in mogelijk nieuwe fusieploeg?

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:26

In het wielrennen zit er mogelijke fusie aan te komen tussen Soudal-QuickStep -de ploeg van Patrick Lefevere en Remco Evenepoel- en het Nederlandse Jumbo-Visma van Wout van Aert en tourwinnaar Jonas Vingegaard. Het nieuws komt van de Nederlandse website Wielerflits. Patrick Lefevere zou een stap achteruit zetten en zetelen in een zogenoemde Raad van Commissarissen.