Het Roeselaarse restaurantcollectief Gastro RSL zwaait hun trouwste leden uit. Francis Vinckier en Ann Veranneman van restaurant De Ooievaar zijn al sinds 1986 lid van de vereniging, maar nemen dit najaar voor de allerlaatste keer deel aan de gastronomische Herfstfestijnen aangezien ze eind dit jaar hun restaurant sluiten. Maar met Bistro De Witte Merel is de opvolging binnen Gastro RSL al verzekerd.
“Ik zie het lidmaatschap van Gastro RSL zeker als een meerwaarde. Het is leuk om een goed contact te hebben met de collega’s en ook met hen van gedachten te kunnen wisselen. Maar ik heb ook een emotionele band met de vereniging. Mijn vader, Henri Dekens, was als drijvende kracht achter restaurant De Kroon in Gits indertijd één van de eerste leden. Ik stap nu als het ware in zijn voetsporen.”
Dankzij de Herfstfestijnen is het vanaf 3 oktober opnieuw 8 vrijdagen lang smullen van een menu – elk volgens de eigenheid van het restaurant samengesteld maar steeds met de bieren Rodenbach en Cornet als constante– aan een all-inprijs van aperitief tot koffie van 80 euro. Ter Bos bijt op 3 oktober de spits af, gevolgd door Park Rodenbach (10 oktober), De Ooievaar (17 oktober), Eethuis De Steeg (24 oktober), Zaal Orchidee (31 oktober), Suurplas (7 november),Lychee Garden (14 november) en Gastro Henri (28 november). Reserveren doe je bij de restaurants zelf. Meer via https://gastrorsl.be.