ROESELARE: Onze kappers zijn boos!

De kappers zijn boos. Op honderden plaatsen in ons land werden om klokslag 12.15 uur kappersstoelen massaal op de stoep gezet voor een symbolische actie tegen de verplichte sluiting van de kapsalons. Met het initiatief, dat zowel door sectorfederatie Coiffure.org als door Unizo ondersteund werd, hopen de kappers op een snelle heropening van de contactberoepen, want de druk van klanten is hoog.

INGELMUNSTER : Nieuwjaarscadeau bij Bekaert / bedrijf wordt gesloten. 63 arbeiders en 32 bedienden worden afgedankt.

Staaldraadproducent Bekaert voert een herstructurering door. Daardoor zijn in de West-Vlaamse vestigingen in Ingelmunster en Zwevegem volgend jaar 160 banen bedreigd, zo heeft het bedrijf vrijdag aangekondigd. De meeste banen staan op de helling bij Bekaert Engineering in Ingelmunster. Het gaat om 95 jobs (63 arbeiders en 32 bedienden en kaderleden).

ZONNEBEKE: Schoorsteenbrand

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer van Zonnebeke opgeroepen voor een schoorsteenbrand. De spuitgasten rukten met een drietal wagens uit om het vuur te bestrijden. Uiteindelijk had men in een korte tijd het vuur meester, dat inderdaad ontstaan was in de schoorsteen. 

LANGEMARK: Autowerkplaats vernield

In Poelkapelle (Langemark-Poelkapelle) heeft een brand vrijdagnacht een autowerkplaats vernield. Twee oldtimers raakten beschadigd. Er raakte niemand gewond. Rond 1u kwam bij de brandweer de oproep binnen van een brand in een gebouw langs de Houthulstseweg in Poelkapelle. Bij aankomst merkten de brandweermannen aanvankelijk enkel wat rook op. Via een raam kon een aanval op de brand ingezet worden.

OOSTENDE: Familie Desimpel verkoopt Wellington Hippodroom

De bekende West-Vlaamse ondernemersfamilie Desimpel geeft de fakkel door bij de Koninklijke Renvereniging Oostende, de uitbater en mede-eigenaar van de Wellington Hippodroom. De familie Orlans, die via het eigen evenementenbureau Eventor al sinds 2011 events organiseert op en rond de Oostendse renbaan, neemt samen met de Belgische bookmaker Bingoal 51 procent van de aandelen over.