ROESELARE ;Trio overvalt jongen met verstandelijke beperking thuis

Ingediend door Jos op vr, 15/10/2021 - 18:02

ROESELARE Twee jongemannen en een vrouw riskeren tot een jaar cel omdat ze in Roeselare een jongen thuis overvielen en ervandoor gingen met zijn bankkaart. Daarmee deden ze ook enkele aankopen en haalden ze geld af. “Vroeger zwaaide hij naar iedereen, nu durft hij nog amper zijn deur open te doen”, pleitte de advocaat van het slachtoffer.

BRUGGE-VMETEREN : 23 jaar opsluiting

Ingediend door Jos op vr, 15/10/2021 - 16:00

Het hof van assisen in Brugge heeft Davy Kesteman veroordeeld tot 23 jaar opsluiting voor de moord op Sharon Gruwez (22). “Het is enorm hard wat ik te horen kreeg. Maar wat de beslissing ook is, ik aanvaard de beslissing van de jury”, waren zijn laatste woorden. Het hof houdt rekening met de “ernst, zwaarwichtigheid en gruwelijkheid van de feiten”.
 

BRUGGE-VLETEREN : Was zijn auto het moordwapen ?

Ingediend door Jos op vr, 15/10/2021 - 08:01

Op het assisenproces tegen Davy Kesteman hebben aanklager en advocaten van de burgerlijke partijen gevraagd beschuldigde schuldig te verklaren aan moord. Volgens hen is de crash op de N8 in Vleteren geen banaal verkeersongeval. Volgens de verdediging gaat het wel om een ongeval. De broers Souidi vroegen voorzitter Boyen de bijkomende vraag stellen naar artikel 419, onopzettelijke doding.

KOOLSKAMP: Prijsuitreiking fietszoektocht Davidsfonds

Ingediend door Stefaan op do, 14/10/2021 - 20:01

Vanaf 15 juli tot 15 september organiseerde Davidsfonds Koolskamp - Ardooie een  fietszoektocht  in Koolskamp , Ardooie en omstreken. Twintig deelnemers ontvingen ondertussen een prijs. De hoofdprijs was een arrangement, geschonken door Hostellerie "De Goedendag" in Lissewege. Daarnaast waren er ook wijnpakketten geschonken door "Wijnhuis Goussaert'  en boekenpakketten .
 

LAUWE : Fietser gestorven na botsing met lijnbus

Ingediend door Jos op do, 14/10/2021 - 17:04

LAUWE Langs de Dronckaertstraat in Lauwe is donderdagnamiddag een man om het leven gekomen bij een ongeval. Het slachtoffer, een dertiger op een elektrische fiets, werd aangereden door een lijnbus. Hij overleed ter plaatse. Het ongeval gebeurde kort voor 16 uur. Volgens bronnen wilde het slachtoffer met zijn elektrische fiets de straat dwarsen.

ROESELARE : Stadsbestuur heeft samenwerkingsakkoord met zorgpartners

Ingediend door Jos op do, 14/10/2021 - 17:01

In het kader van het Relanceplan heeft Stad Roeselare een samenwerking opgezet met zorgpartners uit Kwadraat, netwerk geestelijke gezondheid Midden-West-Vlaanderen. Een luisterend oor, ook voor 65+ers, is van onschatbare waarde. Het zorgt voor erkenning, verbinding en ook vroeg-detectie van eenzaamheid of andere psychische zorgen.

HOOGLEDE : Nieuw jaarprogramma voor het Davidfonds

Ingediend door Jos op do, 14/10/2021 - 15:02

Het Davidsfonds Hooglede stelde het nieuwe jaarprogramma voor in de Gulden Zonne. Tijdens Vers Geperst gaven de bestuursleden duiding bij het boekenpakket en de toekomstige activiteiten. De aanwezigen kregen de kans om zich opnieuw in te schrijven, nieuwe leden blijven steeds welkom. Het Davidsfonds gaf voor deze voorstelling enkele plaatselijke kunstenaars de kans om hun werk tentoon te stellen.