KORTRIJK : Man steekt toilet in brand

KORTRIJK - De brandweer rukte dinsdag rond middernacht uit naar het stationsgebouw in Kortrijk.Een personeelslid dat einde dienst was, had er op het eerste perron rook uit de publieke toiletten zien komen. Hij moest de brandweermannen 50 cent geven zodat ze zonder schade te maken de gesloten deur van de betaaltoiletten konden openen. In het gebouw bleek dat iemand de bak met wc-papier in brand had gestoken.

WEVELGEM: De 16-jarige Kitana (Wevelgem) lanceert nieuwe single 'Pik 't op'

De 16-jarige Kitana uit Wevelgem laat met haar nieuwste single 'Pik ’t op' een catchy zomersingle op de wereld los. Het is een vrolijke song die gaat over het alledaags geluk dat overal te vinden is, maar vaak over het hoofd gezien wordt. Het nummer werd geschreven en geproduceerd door de songwriting-tandem Jean-Pierre Kerckhofs en Wendy D’Joos.

Youtube video

ARDOOIE/PITTEM: Zes bestuurders spelen rijbewijs kwijt!

Zes automobilisten mogen een tijdje niet rijden nadat ze uit het verkeer werden gehaald wegens te snel rijden. Eén op vijf bestuurder reed te snel. De verkeersactie vond vorige vrijdag plaats. Bestuurders die te snel reden, werden meteen uit het verkeer gehaald. Dat gebeurde langs de Ruiseleedsesteenweg in Tielt, de Brugsesteenweg in Pittem en de Pittemstraat in Ardooie.

MOEN: Sluikstorter wordt opgespoord

Langs de Sluislaan in Moen is dinsdagochtend een sluikstort aangetroffen. Bij nazicht bleek het om 20 zakken met bouwafval te gaan die duidelijk asbesthoudend waren. Er zaten verbrokkelde eternietplaten in.  De brandweer van zone Fluvia kwam ter plaatse, zette een perimeter af en heeft met de nodige beschermingskledij de zakken weggenomen. Een gespecialiseerde firma zal het asbest nu vernietigen.

HARELBEKE: Zes prijzen voor brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove viel met maar liefst zes bieren in de prijzen op de befaamde World Beer Challenge. Een record, want nog nooit haalde de brouwerij zoveel prijzen binnen op een enkele wedstrijd. Bavik Super Pils, Petrus Nitro Cherry & Chocolate en Demi de Mêlée wonnen een gouden medaille. Bavik Super Wit, Red by Petrus en Petrus Aged Pale kaapten een zilveren medaille weg.

KORTRIJK: Kamping Kitsch Club volledig uitverkocht

De tiende editie van het festival Kamping Kitsch Club in Kortrijk is volledig uitverkocht.  Op 21 augustus verzamelen zowat 18.000 festivalgangers op de weide achter sportcentrum de Lange Munte zonder mondmasker of sociale afstand. Enkel wie volledig is gevaccineerd of een negatieve coronatest kan voorleggen, mag binnen op het festival. Ter plaatse wordt geen testdorp met sneltesten voorzien.

IEPER/ HEUVELLAND: Voor tweede dag op rij ondergelopen straten

Voor de tweede dag op rij heeft  Knokke-Heist te kampen met wateroverlast, nu vooral in deelgemeente Heist. Onder meer in de Kursaalstraat kunnen de rioolputjes het water niet meer slikken. De afgelopen twee dagen viel al 100 liter water per vierkante meter uit de lucht in Knokke-Heist. Dezelfde taferelen in Heuvelland en  Ieper waar de plaatselijke brandweer moet uitrukken voor ondergelopen straten.

ROESELARE : Camion gekanteld

ROESELARE - Een chauffeur van een vrachtwagen verloor dinsdagochtend de controle over het stuur aan de rotonde aan de firma Pocoloco. Het voertuig kwam op de zijkant te liggen en de bestuurder moest door de brandweer uit zijn cabine worden geholpen. Een grote hoeveelheid mest kwam op de rotonde terecht.

BEVEREN-ROESELARE : Auto uitgebrand

ROESELARE - Langs de R32 in Beveren brandde er dinsdagochtend omstreeks 9.30 uur een personenwagen uit. De chauffeur, die richting Tielt reed, kon tijdig het voertuig langs de kant zetten. Even later stond de wagen in lichterlaaie. Een rookpluim verspreidde zich over de drukke ringweg. De brandweer snelde ter plaatse en kreeg het vuur snel onder controle.