HARELBEKE: Twee West-Vlaamse meisjes op het podium: Kedist Deltour Miss België!

De 23-jarige kapster Kedist Deltour uit Harelbeke is woensdagavond in het Proximus Theater in De Panne verkozen tot de nieuwe Miss België. De duidelijk geëmotioneerde brunette die op jonge leeftijd uit Ethiopië werd geadopteerd legde een nagenoeg perfect parcours af en wil nu in het komende jaar kinderen in armoede gaan helpen.

ZONNEBEKE: Faye Bulcke is Miss Benelux Beauty '20/'21

De nieuwe Miss Benelux Beauty is bekend. Nadat de meisjes enkele weken geleden een virtueel jurygesprek hadden, vond afgelopen zondag de finale plaats zonder publiek. De bekendmaking gebeurde vrijdagavond online met een videomontage van de show. De 22-jarige Faye Bulcke, die een diploma van vroedvrouw op zak heeft, veroverde het kroontje. De blondine is afkomstig uit Zonnebeke. Ze zal België vertegenwoordigen op Miss Tourism Global 2021. Haar eerste eredame is Ilana Schelfhaut uit Wijnegem, tweede eredame is Kara Verfaillie uit Wevelgem. 

ROESELARE: Yana Parmentier-Leman (Organisatrice Miss Benelux Beauty): "We hebben een heel sterke top drie"

Vrijdag maakte de organisatie van Miss Benelux Beauty bekend dat Faye Bulcke uit Zonnebeke hun nieuwe Miss is. Haar eredames zijn Ilana Schelfhaut en Kara Verfaillie. De opnames gebeurden volledig corona-proof op een geheime locatie waarbij enkel de finalistes, de organisatie en de vaste medewerkers aanwezig waren. Achteraf gezien verliep alles vlekkeloos.

OOSTENDE: Ouders van prematuurkindje zetten zich in voor VZW De Kleine Held!

Sinds hun dochter Eliana elf weken te vroeg geboren werd zijn de ouders Jonathan Serguys en Leslie Vandenabeele uit Oostende volledig in de ban van de VZW 'De Kleine Held'. Dat is een vereniging die ouders pakketjes met zelfgemaakte kleertjes bezorgt voor hun prematuurtjes. Dat gaat van body's , een coveusedekentje, een wikkeldekentje, een muts en nog veel meer.

MEULEBEKE: Joy Vanmellaerts ruimt zwerfvuil op als finaliste Miss Elegance

Joy Vanmellaerts uit Meulebeke is één van de  finalistes van Miss Elegance.  Ze hoopt begin mei om het kroontje te bemachtigen in een spannende strijd. In aanloop is ze volop bezig met haar promocampagne maar tussenin denkt ze ook aan de natuur. "Momenteel ben ik bezig met een opruiming in Meulebeke om zo de natuur en het milieu te helpen.

ROESELARE: Organisatrice Yana Parmentier Leman hoopt dat finale van Miss Benelux Beauty zo snel mogelijk kan doorgaan!

De coronapandemie zorgt er voor dat veel organisatoren met de handen in het haar zitten. Bepaalde hebben zelfs reeds een streep getrokken door hun editie van 2021 maar bij missverkiezingen is dit bijna onmogelijk. Vandaar dat Yana Parmentier Leman hoopt dat de federale regering dringend versoepelingen aankondigt zodat ze redelijk snel haar finale kan laten doorgaan van Miss Benelux Beauty.